• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Losos na bylinkách
Napište svůj komentář k receptu

Losos na bylinkách

autor: petr23
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Losos na bylinkách
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks losos dva odkrojené kusy z filetu
    • extra panenský olivový olej
    • citronová šťáva
    • mořská sůl
    • pepř mletý
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Odkrojené "steaky" z lososa omyjeme a osušíme od přebývající vody. "Steaky" osolíme, opepříme a připravíme si bylinky. Z rozmarýnu odstraníme stonky tak, že jednoduše stáhneme lístečky prsty ze stonku a vložíme do hmoždíře. Dále přidáme natrhané lístky bazalky a v hmoždíři pěkně zpracujeme. Když se zdá že jsou bylinky promíchané a nadrcené, přidáme lžičku olivového oleje. Promícháme a směsí potřeme připravené "steaky". Necháme tak hodinu až dvě odležet v pokojové teplotě.
2
Poté vezmeme grilovací pánev, připraveného lososa jemně zakápneme citronovou šťávou a položíme kůží dolu na rozpálenou pánev. Pod lososa není nutné dávat olej nebo máslo, jelikož kůže je plná tuku a ten se pustí na pánev. Na kůži smažíme na mírném ohni cca 5 minut. Dále po dvou minutách na každé další straně. Lehce osmaženého lososa vyjmeme a vložíme na plech na pečící papír a položíme na něj tenounce nakrájené kousky másla, opravdu stačí jen troška. Vložíme do mírně vyhřáté trouby cca 120-150* a pečeme cca 10-15 minut.
3
Hotového lososa podáváme s česnekovými vařenými bramborami, opečenou bagetou na bylinkách (bruschettou) nebo na másle dělanou zeleninou.
4
Přeji dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Losos (nejen) v bylinkách

Losos (nejen) v bylinkách

Kuřecí řízky zapečené v bylinkách

Kuřecí řízky zapečené v bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radek | 2. 8. 2015 14:23

    Dobrá volba, jen je třeba použít čerstvých bylin.

  • Barbara | 27. 1. 2013 07:21

    Je to velmi chutné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Smažení Dietní Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Extra panenský olivový olej Losos Máslo Mořská sůl Pepř mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené…

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

Rychlé kuřecí na kari s pórkem

Rychlé kuřecí na kari s pórkem

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát) s okurkou

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát…

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

95
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…
83
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka
49
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
47
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
44
Topinky se smaženicí
Topinky se smaženicí

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Losos na bylinkách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact