• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Losos na bílém víně
Napište svůj komentář k receptu

Losos na bílém víně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Losos na bílém víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • losos
    • 3
      bílé víno
    • máslo
    • sůl
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • bazalka

Postup přípravy receptu

1
Lososa očistíme, osolíme a posypeme bazalkou. Vložíme do pekáče, poklademe máslem a pečeme. Podléváme bílým vínem. Těsně před dokončením nalijeme šlehačku a necháme ještě chvíli péci. Bílé víno se šlehačkou utvoří výbornou omáčku.
2
Jako příloha se hodí rýže, ale mohou být i hranolky nebo americké brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Roláda na bílém víně s tuňákem

Roláda na bílém víně s tuňákem

Lišky na bílém víně s kotletou

Lišky na bílém víně s kotletou

Kuřecí stehna v bílém víně

Kuřecí stehna v bílém víně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • trajeruska | 14. 10. 2012 14:22

    Vynikající :) konečně mám další variantu na pečeného lososa...

  • Vasek2 | 25. 12. 2010 10:36

    Pro experimentatory: Pred pecenim doplnit na male kosticky nakrajenou, na par kapkach olivoveho oleje (extra virgin) osmahnutou a pote na bilem vine kratce dusenou, original madarskou cabajkou. Losos ziska neskutecne labuznickou chut. PS: Od tohoto "objevu" si lososa na jiny zpusob jiz nepripravuji.

  • Nikol Böhmová | 23. 9. 2009 19:20

    Výborný recept. Já k tomu udělala bramborové medailonky a bylo to skvělé. Taky jsem amatér, ale tohle jsem zvládla :)

  • Katka | 12. 4. 2008 12:15

    Také by mě zajímalo, jak dlouho se to peče a při kolika stupních? Přeci jen nejsem takový profík :)

  • Hanka babková | 13. 2. 2008 16:24

    Mám také dotaz, tu bazalku tam davate cesrtvou nebo susenou... jinak to vypada lakave... jen jako amater mam jeste jeden dotaz... jakpak dlouho se to pece? deuji za odpovedi:-)

  • Magda Malá | 31. 1. 2008 14:00

    Moc dobré! Akorát pozor na víno. Hodně záleží na jeho chuti. Mě dal manžel nějaké takové hodně aromatické, se zvláštním ocasem a věřím, že příště to s jemnějším bude ještě o dost chutnější.

  • Lucie | 5. 1. 2008 15:15

    vynikající, přesně podle receptu, doporučuji nešetřit smetanou, aby bylo omáčky dost

  • Kvítek | 24. 12. 2007 19:25

    Dobrý a rychlý, doporučuji všem!

  • Radek | 28. 10. 2007 15:24

    Nepoužil jsem ani kapku citrónu. Před pečením jsem maso marinoval ve víně a potom jsem jej dolíval až padla celá 0,7 l. Omáčka byl jemná.

  • Pavla | 28. 9. 2007 21:02

    Bazalku davate susenou, nebo cerstvou?

  • Petra Bukovská | 27. 8. 2007 08:53

    Výborné,držela jsem se přesně receptu a nikdo citron nepotřeboval. Proč nenechat vyniknout chuť lososa a dobrého vína. 1*

  • Anonym | 12. 6. 2007 18:16

    genialny recept uz aj utekam ho urobit :-) to sa oblizeme

  • Jarda | 27. 2. 2007 11:01

    ...jasně je to super recept...ženský to je přece jasný,že je to rychle hotový...ryby se pečou přeci rychle,ale to já 22 letej kluk,kuchař amatér nemusím vyprávět:))).Dneska tohle upeču mé přítelkyni,tak snad budu slavit úspěch:)

  • ALENA H. | 17. 1. 2007 16:47

    moc dobré, jen toho citronu jsem tam dala moc a ta omáčka byla moc kyselá, stačí doopravdy jen pár kapek toho citronu, omáčku jsme potom ještě zahustili moukou a dochutili podravkou

  • Ivana Pavlíková | 11. 12. 2006 18:30

    Včera jsme vyzkoušeli a musím říct, že to bylo výborné. Navíc jsme ještě syrového lososa pokapali citronem a opravdu to nemělo chybu :o) Doporučujeme

  • Michaela | 29. 10. 2006 15:15

    rychle a vyborne:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé víno Losos Máslo Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Čočková polévka z komentářů

Čočková polévka z komentářů

Kuře na nových bramborách

Kuře na nových bramborách

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Kořeněné škubánky-opečenky

Kořeněné škubánky-opečenky

Česneková růžičková kapusta se slaninou a bylinkami

Česneková růžičková kapusta se…

Jemná česneková pomazánka

Jemná česneková pomazánka

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

66
Celozrnné špaldovo-pohankové rohlíčky
Celozrnné špaldovo…
52
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
34
Červená řepa s medem podle J. Krausové
Červená řepa s medem…
32
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
28
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Losos na bílém víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact