• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Losos na bílém víně
Napište svůj komentář k receptu

Losos na bílém víně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Losos na bílém víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • losos
    • 3
      bílé víno
    • máslo
    • sůl
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • bazalka

Postup přípravy receptu

1
Lososa očistíme, osolíme a posypeme bazalkou. Vložíme do pekáče, poklademe máslem a pečeme. Podléváme bílým vínem. Těsně před dokončením nalijeme šlehačku a necháme ještě chvíli péci. Bílé víno se šlehačkou utvoří výbornou omáčku.
2
Jako příloha se hodí rýže, ale mohou být i hranolky nebo americké brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Roláda na bílém víně s tuňákem

Roláda na bílém víně s tuňákem

Lišky na bílém víně s kotletou

Lišky na bílém víně s kotletou

Kuřecí stehna v bílém víně

Kuřecí stehna v bílém víně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • trajeruska | 14. 10. 2012 14:22

    Vynikající :) konečně mám další variantu na pečeného lososa...

  • Vasek2 | 25. 12. 2010 10:36

    Pro experimentatory: Pred pecenim doplnit na male kosticky nakrajenou, na par kapkach olivoveho oleje (extra virgin) osmahnutou a pote na bilem vine kratce dusenou, original madarskou cabajkou. Losos ziska neskutecne labuznickou chut. PS: Od tohoto "objevu" si lososa na jiny zpusob jiz nepripravuji.

  • Nikol Böhmová | 23. 9. 2009 19:20

    Výborný recept. Já k tomu udělala bramborové medailonky a bylo to skvělé. Taky jsem amatér, ale tohle jsem zvládla :)

  • Katka | 12. 4. 2008 12:15

    Také by mě zajímalo, jak dlouho se to peče a při kolika stupních? Přeci jen nejsem takový profík :)

  • Hanka babková | 13. 2. 2008 16:24

    Mám také dotaz, tu bazalku tam davate cesrtvou nebo susenou... jinak to vypada lakave... jen jako amater mam jeste jeden dotaz... jakpak dlouho se to pece? deuji za odpovedi:-)

  • Magda Malá | 31. 1. 2008 14:00

    Moc dobré! Akorát pozor na víno. Hodně záleží na jeho chuti. Mě dal manžel nějaké takové hodně aromatické, se zvláštním ocasem a věřím, že příště to s jemnějším bude ještě o dost chutnější.

  • Lucie | 5. 1. 2008 15:15

    vynikající, přesně podle receptu, doporučuji nešetřit smetanou, aby bylo omáčky dost

  • Kvítek | 24. 12. 2007 19:25

    Dobrý a rychlý, doporučuji všem!

  • Radek | 28. 10. 2007 15:24

    Nepoužil jsem ani kapku citrónu. Před pečením jsem maso marinoval ve víně a potom jsem jej dolíval až padla celá 0,7 l. Omáčka byl jemná.

  • Pavla | 28. 9. 2007 21:02

    Bazalku davate susenou, nebo cerstvou?

  • Petra Bukovská | 27. 8. 2007 08:53

    Výborné,držela jsem se přesně receptu a nikdo citron nepotřeboval. Proč nenechat vyniknout chuť lososa a dobrého vína. 1*

  • Anonym | 12. 6. 2007 18:16

    genialny recept uz aj utekam ho urobit :-) to sa oblizeme

  • Jarda | 27. 2. 2007 11:01

    ...jasně je to super recept...ženský to je přece jasný,že je to rychle hotový...ryby se pečou přeci rychle,ale to já 22 letej kluk,kuchař amatér nemusím vyprávět:))).Dneska tohle upeču mé přítelkyni,tak snad budu slavit úspěch:)

  • ALENA H. | 17. 1. 2007 16:47

    moc dobré, jen toho citronu jsem tam dala moc a ta omáčka byla moc kyselá, stačí doopravdy jen pár kapek toho citronu, omáčku jsme potom ještě zahustili moukou a dochutili podravkou

  • Ivana Pavlíková | 11. 12. 2006 18:30

    Včera jsme vyzkoušeli a musím říct, že to bylo výborné. Navíc jsme ještě syrového lososa pokapali citronem a opravdu to nemělo chybu :o) Doporučujeme

  • Michaela | 29. 10. 2006 15:15

    rychle a vyborne:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé víno Losos Máslo Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s bylinkovou zálivkou

Zeleninový salát s bylinkovou zálivkou

Třešňové omeletky

Třešňové omeletky

Jogurtový koláč

Jogurtový koláč

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Vepřové plátky na medu

Vepřové plátky na medu

Šklebíci z listového těsta

Šklebíci z listového těsta

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Makové řezy s citronem

Makové řezy s citronem

Jednoduché špenátové palačinky

Jednoduché špenátové palačinky

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

152
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
121
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové maso s…
59
Steakový salát s balzamikem
Steakový salát s…
47
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
43
Jednoduchá omáčka na špagety
Jednoduchá omáčka na…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

  • Recepty.cz
  • Losos na bílém víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact