Grilování na cedrovém prkénku je velmi používaný způsob úpravy nejen ryb, ale i krevet a jakéhokoli masa nejen v Kanadě a USA, ale získává si čím dál větší oblibu i u nás. Hlavním důvodem je fantastický výsledek a hlavně se jedná o metodu velmi snadnou...
2
//Sadu dvou dvou cedrových prkének s kořením nebo sadu 4 cedrových prkének ke grilování jednotlivých porcí můžete zakoupit v našem obchodě - vše pod značkou Best of Barbecue - Steven Raichlen.//
3
Prkénko umístěte např. do plechu na pečení a zalijte ho vodou. Zalité vodou ho ponechte cca 4 hodiny.
4
Poté vodu vylijte a pokud jste koupili filet lososa s kůží, tak kůži odstraňte. Stranu, kde byla kůže, osolte a opepřte čerstvě nadrceným pepřem. Touto stranou pak filet položte na prkénko. Osolte i opepřete i z druhé strany.
5
Gril připravte na nepřímé grilování a prkénko umístěte doprostřed roštu.
6
Losos je hotový za 30-40 minut.
7
Maso získá z cedrového prkénka nezaměnitelnou a krásnou vůni a chutná opravdu výborně!!!