• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Losos a krémové citronové brambory
Napište svůj komentář k receptu

Losos a krémové citronové brambory

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Losos a krémové citronové brambory
Losos a krémové citronové brambory
Losos a krémové citronové brambory
Losos a krémové citronové brambory
Losos a krémové citronové brambory
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks losos s kůží
    • mořská sůl 1/2 lžička
    • pepř drcený 1/2 lžička
    • uzená paprika - koření
    • pepř mletý kájenský
    • olivový olej
  • Salát
    • 800
      g brambory typu B
    • olej na smažení
    • sůl
    • pepř drcený
    • 1
      ks celer řapík
    • 2
      lžíce petrželka
    • 1
      lžíce máta
    • 2
      lžíce řecký jogurt - pravý
    • 1
      lžíce majonéza
    • 2
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Brambory důkladně očistěte a uvařte ve slupce. Slijte, osušte, podle velikosti rozčtvrťte nebo rozpulte. Troubu rozehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Brambory rozložte a 15 minut pečte, pak je vložte velké do mísy, osolte a opepřete.
2
Jemně nasekejte celer, petrželku a mátu a přidejte k bramborám. Olej ušlehejte s jogurtem, majonézou a citronem a zlehka promíchejte s obsahem mísy.
3
Do kůže lososa vetřete sůl s kořením a nechte 1 hodinu uležet v chladu. Zastříkněte olivovým olejem, rukama ho jemně vmasírujte do kůže a lososa opečte na rozpáleném grilu tak, aby střed zůstal šťavnatý, z každé strany asi 4 minuty. Podávejte s bramborovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krémové řezy s jablky

Krémové řezy s jablky

Krémové hráškové rizoto

Krémové hráškové rizoto

Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti

Kremové fenyklové rizoto nejen pro…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Pečení Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Citronová šťáva Losos Majonéza Máta Mořská sůl Olej Olivový olej Pepř drcený Pepř mletý Petrželka Řecký jogurt - pravý Sůl Uzená paprika - koření
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí stehýnka na medu II.

Kuřecí stehýnka na medu II.

Nakládaný hermelín VI.

Nakládaný hermelín VI.

Rychlá buchta s nemletým mákem

Rychlá buchta s nemletým mákem

Lilkové koláčky

Lilkové koláčky

Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Brokolice (květák) se sýrovou smetanou - zapečená

Brokolice (květák) se sýrovou…

Čokoládová poleva se zakysanou smetanou

Čokoládová poleva se zakysanou…

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

54
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec)…
48
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
31
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s…
27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy II.

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Nezdárný Andrew (65) přišel o titul i bydlení, ale… Doživotní renta od krále!

Nezdárný Andrew (65) přišel o titul i bydlení, ale… Doživotní renta od krále!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

Long Island Ice Tea
Long Island Ice Tea
Los Calamares con arroz
Los Calamares con arroz
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
Losos grilovaný na cedrovém prkénku
Losos grilovaný na cedrovém prkénku
Losos na francouzský způsob
Losos na francouzský způsob
Losos na grilu
Losos na grilu
  • Recepty.cz
  • Losos a krémové citronové brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact