• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lokše s povidly
Napište svůj komentář k receptu

Lokše s povidly

autor: camm
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lokše s povidly
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks brambory
    • hrubá mouka
    • sůl
    • povidla

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme hrubou mouku a vypracujeme nelepivé těsto.
2
Vyválíme placky velké jako palačinky a pečeme na rozehřáté pávni nasucho! Až se začnou tvořit černé flíčky.
3
Pomažeme povidly a srolujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lokše (langoše)

Lokše (langoše)

Lokše

Lokše

Švestkové knedlíky s povidly

Švestkové knedlíky s povidly

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jana | 16. 3. 2017 18:05

    Lokše dělám z hladké mouky zužitkuji tak i zbylou bramborovou kaši :-| <3

  • palda | 29. 12. 2016 20:13

    Super recept, ale tu mouku dávám hladkou a nejsou tak tvrdý... =-O

  • palda | 29. 12. 2016 20:13

    Super recept, ale tu mouku dávám hladkou a nejsou tak tvrdý... =-O

  • vlazy | 7. 6. 2016 15:17

    Recept vypadá dobře a snadný, ale bylo by dobré to trochu upřesnit. Ty brambory by bylo dobré uvést podle váhy, protože ne každý brambor je stejně velký a také chybí množství mouky. :-(

  • Mirka | 26. 11. 2012 17:13

    Je to moje nejoblíbenější jídlo a to nejen z dětství, ale i teď. Když jsem byla malá, tak jsme je dělali dvakrát do měsíce. Teď je dělám méně. Manžel je nemá rád a na sklokeramice a na pánvi to není ono. Doma jsme je dělali na el. sporáku na plotýnce nebo na kamnech. Doufám, že je naučím jíst syna až bude jíst tuhou stravu. ;-)

  • Monika T | 16. 5. 2009 21:46

    Jedno z najobľúbenejších jedál z detských čias. U nás bola obľúbená aj verzia s roztopeným maslom a cukrom ak nebol slivkový lekvár. Ako ináč za 1 :)

  • Lenka | 29. 12. 2007 18:33

    Tohle je opravdu vzpomínkové jídlo.Maminka dělávala , natrhala na kousky, spařila mlékem a posypala mákem.Přesně si to nepamatuji ale dobrota to byla to jo. Dávám za jedna.

  • Kamila Kleskeňová | 29. 12. 2007 09:58

    Mohla bych je mit porad:) jsou uzasne.

  • Tereza J. | 27. 12. 2007 12:17

    U nás to nie je len spomienka na detstvo, je to jedno z najobľúbenejších jedál aj teraz:))) Vložila som recept pred časom pod názvom Sladké lokše. U nás sa im hovorí bandurčeniky.

  • Brigita Hurajová | 27. 12. 2007 01:25

    Spomienka na detstvo: pečené na platni sporáka a natierané husacím sádlom, posypané cukrom (pre deti). Mama nestihala niekedy piecť.

  • MartinV | 25. 12. 2007 10:30

    Babička je pekla na litinovém plátu starého sporáku, v kuchyni vonělo dříví a kouř, krásná vzpomínka na dětství :-)

  • Dáša | 19. 12. 2007 11:37

    opravdová pochoutka

  • Kamila Kleskeňová | 18. 12. 2007 15:25

    teple jsou nejlepsi:)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Brambory
Pokrmy Sladké Z brambor Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hrubá mouka Povidla Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meteník

Meteník

Květákový nákyp jako příloha

Květákový nákyp jako příloha

Brokolice s uzeným tofu

Brokolice s uzeným tofu

Rybízový dort s tvarohem

Rybízový dort s tvarohem

Kuře na nivě

Kuře na nivě

Fazolová polévka na kyselo

Fazolová polévka na kyselo

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Jednoduchá vajíčková pomazánka se salámem

Jednoduchá vajíčková pomazánka se…

Dort z OREO sušenek

Dort z OREO sušenek

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

66
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
62
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
29
Milionářské řezy se slaným karamelem
Milionářské řezy se…
24
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
23
Chili con carne s kukuřicí
Chili con carne s…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Miroslav Etzler: Já a peníze? Zaplatil bych si plastiku obličeje!

Miroslav Etzler: Já a peníze? Zaplatil bych si plastiku obličeje!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Další doporučené recepty:

Lněné sušenky
Lněné sušenky
Lokše
Lokše
Lokše (langoše)
Lokše (langoše)
Long Island Ice Tea
Long Island Ice Tea
Los Calamares con arroz
Los Calamares con arroz
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
  • Recepty.cz
  • Lokše s povidly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact