Lokše dělám z hladké mouky zužitkuji tak i zbylou bramborovou kaši :-| <3
Super recept, ale tu mouku dávám hladkou a nejsou tak tvrdý... =-O
Super recept, ale tu mouku dávám hladkou a nejsou tak tvrdý... =-O
Recept vypadá dobře a snadný, ale bylo by dobré to trochu upřesnit. Ty brambory by bylo dobré uvést podle váhy, protože ne každý brambor je stejně velký a také chybí množství mouky. :-(
Je to moje nejoblíbenější jídlo a to nejen z dětství, ale i teď. Když jsem byla malá, tak jsme je dělali dvakrát do měsíce. Teď je dělám méně. Manžel je nemá rád a na sklokeramice a na pánvi to není ono. Doma jsme je dělali na el. sporáku na plotýnce nebo na kamnech. Doufám, že je naučím jíst syna až bude jíst tuhou stravu. ;-)
Jedno z najobľúbenejších jedál z detských čias. U nás bola obľúbená aj verzia s roztopeným maslom a cukrom ak nebol slivkový lekvár. Ako ináč za 1 :)
Tohle je opravdu vzpomínkové jídlo.Maminka dělávala , natrhala na kousky, spařila mlékem a posypala mákem.Přesně si to nepamatuji ale dobrota to byla to jo. Dávám za jedna.
Mohla bych je mit porad:) jsou uzasne.
U nás to nie je len spomienka na detstvo, je to jedno z najobľúbenejších jedál aj teraz:))) Vložila som recept pred časom pod názvom Sladké lokše. U nás sa im hovorí bandurčeniky.
Spomienka na detstvo: pečené na platni sporáka a natierané husacím sádlom, posypané cukrom (pre deti). Mama nestihala niekedy piecť.
Babička je pekla na litinovém plátu starého sporáku, v kuchyni vonělo dříví a kouř, krásná vzpomínka na dětství :-)
opravdová pochoutka
teple jsou nejlepsi:)