• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lokše s povidly
Napište svůj komentář k receptu

Lokše s povidly

autor: camm
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lokše s povidly
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks brambory
    • hrubá mouka
    • sůl
    • povidla

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme hrubou mouku a vypracujeme nelepivé těsto.
2
Vyválíme placky velké jako palačinky a pečeme na rozehřáté pávni nasucho! Až se začnou tvořit černé flíčky.
3
Pomažeme povidly a srolujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lokše (langoše)

Lokše (langoše)

Lokše

Lokše

Švestkové knedlíky s povidly

Švestkové knedlíky s povidly

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jana | 16. 3. 2017 18:05

    Lokše dělám z hladké mouky zužitkuji tak i zbylou bramborovou kaši :-| <3

  • palda | 29. 12. 2016 20:13

    Super recept, ale tu mouku dávám hladkou a nejsou tak tvrdý... =-O

  • palda | 29. 12. 2016 20:13

    Super recept, ale tu mouku dávám hladkou a nejsou tak tvrdý... =-O

  • vlazy | 7. 6. 2016 15:17

    Recept vypadá dobře a snadný, ale bylo by dobré to trochu upřesnit. Ty brambory by bylo dobré uvést podle váhy, protože ne každý brambor je stejně velký a také chybí množství mouky. :-(

  • Mirka | 26. 11. 2012 17:13

    Je to moje nejoblíbenější jídlo a to nejen z dětství, ale i teď. Když jsem byla malá, tak jsme je dělali dvakrát do měsíce. Teď je dělám méně. Manžel je nemá rád a na sklokeramice a na pánvi to není ono. Doma jsme je dělali na el. sporáku na plotýnce nebo na kamnech. Doufám, že je naučím jíst syna až bude jíst tuhou stravu. ;-)

  • Monika T | 16. 5. 2009 21:46

    Jedno z najobľúbenejších jedál z detských čias. U nás bola obľúbená aj verzia s roztopeným maslom a cukrom ak nebol slivkový lekvár. Ako ináč za 1 :)

  • Lenka | 29. 12. 2007 18:33

    Tohle je opravdu vzpomínkové jídlo.Maminka dělávala , natrhala na kousky, spařila mlékem a posypala mákem.Přesně si to nepamatuji ale dobrota to byla to jo. Dávám za jedna.

  • Kamila Kleskeňová | 29. 12. 2007 09:58

    Mohla bych je mit porad:) jsou uzasne.

  • Tereza J. | 27. 12. 2007 12:17

    U nás to nie je len spomienka na detstvo, je to jedno z najobľúbenejších jedál aj teraz:))) Vložila som recept pred časom pod názvom Sladké lokše. U nás sa im hovorí bandurčeniky.

  • Brigita Hurajová | 27. 12. 2007 01:25

    Spomienka na detstvo: pečené na platni sporáka a natierané husacím sádlom, posypané cukrom (pre deti). Mama nestihala niekedy piecť.

  • MartinV | 25. 12. 2007 10:30

    Babička je pekla na litinovém plátu starého sporáku, v kuchyni vonělo dříví a kouř, krásná vzpomínka na dětství :-)

  • Dáša | 19. 12. 2007 11:37

    opravdová pochoutka

  • Kamila Kleskeňová | 18. 12. 2007 15:25

    teple jsou nejlepsi:)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Brambory
Pokrmy Sladké Z brambor Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hrubá mouka Povidla Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

Lahůdková sekaná

Lahůdková sekaná

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

Ovocno-tvarohový koláč

Ovocno-tvarohový koláč

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda III.

Avokádový salát

Avokádový salát

Masové závitky v zelí

Masové závitky v zelí

Pečená řepa s česnekem a fetou

Pečená řepa s česnekem a fetou

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

96
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
33
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
33
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
29
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…
27
Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Těstovinový salát se…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Lněné sušenky
Lněné sušenky
Lokše
Lokše
Lokše (langoše)
Lokše (langoše)
Long Island Ice Tea
Long Island Ice Tea
Los Calamares con arroz
Los Calamares con arroz
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
  • Recepty.cz
  • Lokše s povidly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact