• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lokše s povidly
Napište svůj komentář k receptu

Lokše s povidly

autor: camm
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lokše s povidly
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks brambory
    • hrubá mouka
    • sůl
    • povidla

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme hrubou mouku a vypracujeme nelepivé těsto.
2
Vyválíme placky velké jako palačinky a pečeme na rozehřáté pávni nasucho! Až se začnou tvořit černé flíčky.
3
Pomažeme povidly a srolujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lokše (langoše)

Lokše (langoše)

Lokše

Lokše

Švestkové knedlíky s povidly

Švestkové knedlíky s povidly

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jana | 16. 3. 2017 18:05

    Lokše dělám z hladké mouky zužitkuji tak i zbylou bramborovou kaši :-| <3

  • palda | 29. 12. 2016 20:13

    Super recept, ale tu mouku dávám hladkou a nejsou tak tvrdý... =-O

  • palda | 29. 12. 2016 20:13

    Super recept, ale tu mouku dávám hladkou a nejsou tak tvrdý... =-O

  • vlazy | 7. 6. 2016 15:17

    Recept vypadá dobře a snadný, ale bylo by dobré to trochu upřesnit. Ty brambory by bylo dobré uvést podle váhy, protože ne každý brambor je stejně velký a také chybí množství mouky. :-(

  • Mirka | 26. 11. 2012 17:13

    Je to moje nejoblíbenější jídlo a to nejen z dětství, ale i teď. Když jsem byla malá, tak jsme je dělali dvakrát do měsíce. Teď je dělám méně. Manžel je nemá rád a na sklokeramice a na pánvi to není ono. Doma jsme je dělali na el. sporáku na plotýnce nebo na kamnech. Doufám, že je naučím jíst syna až bude jíst tuhou stravu. ;-)

  • Monika T | 16. 5. 2009 21:46

    Jedno z najobľúbenejších jedál z detských čias. U nás bola obľúbená aj verzia s roztopeným maslom a cukrom ak nebol slivkový lekvár. Ako ináč za 1 :)

  • Lenka | 29. 12. 2007 18:33

    Tohle je opravdu vzpomínkové jídlo.Maminka dělávala , natrhala na kousky, spařila mlékem a posypala mákem.Přesně si to nepamatuji ale dobrota to byla to jo. Dávám za jedna.

  • Kamila Kleskeňová | 29. 12. 2007 09:58

    Mohla bych je mit porad:) jsou uzasne.

  • Tereza J. | 27. 12. 2007 12:17

    U nás to nie je len spomienka na detstvo, je to jedno z najobľúbenejších jedál aj teraz:))) Vložila som recept pred časom pod názvom Sladké lokše. U nás sa im hovorí bandurčeniky.

  • Brigita Hurajová | 27. 12. 2007 01:25

    Spomienka na detstvo: pečené na platni sporáka a natierané husacím sádlom, posypané cukrom (pre deti). Mama nestihala niekedy piecť.

  • MartinV | 25. 12. 2007 10:30

    Babička je pekla na litinovém plátu starého sporáku, v kuchyni vonělo dříví a kouř, krásná vzpomínka na dětství :-)

  • Dáša | 19. 12. 2007 11:37

    opravdová pochoutka

  • Kamila Kleskeňová | 18. 12. 2007 15:25

    teple jsou nejlepsi:)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Brambory
Pokrmy Sladké Z brambor Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hrubá mouka Povidla Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ravioli

Ravioli

Zavařování hub

Zavařování hub

Rychlá koprovka bez jíšky

Rychlá koprovka bez jíšky

Kuře na paprice s mrkví

Kuře na paprice s mrkví

Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony

Dýňová polévka s bramborem a dýňovými…

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Květákové makarony

Květákové makarony

Lososové sashimi

Lososové sashimi

Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky z remosky s…

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

62
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
43
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
35
Nivová polévka se slaninou
Nivová polévka se…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Fotografka Nguyen Phuong Thao o posledním focení s Jiřím Bartoškou (†78): Bylo to velmi dojemné!

Fotografka Nguyen Phuong Thao o posledním focení s Jiřím Bartoškou (†78): Bylo to velmi dojemné!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Lněné sušenky
Lněné sušenky
Lokše
Lokše
Lokše (langoše)
Lokše (langoše)
Long Island Ice Tea
Long Island Ice Tea
Los Calamares con arroz
Los Calamares con arroz
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
  • Recepty.cz
  • Lokše s povidly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact