Toto su langose, lokse su zo zemiakoveho cesty, to by ste ako kucharky mali vediet!
Pokud vím lokše jsou uplně něco jineho tohle jsou langoše můžou se dělat s droždím nebo ze sodou a lokše? Lokše podle toho jaké lokše myslíte jestli v takovém tvaru tak ty se dělají na paře s masem .... :D je hodně druhů lokší ale toto jsou langoše hah
Tak dievcence musim vas upresnit ze lokše su jedine tie z kysleho mlieka a lebo kefiru tak ako tu Dala ta pani ten recept. A tie zo zemiakoveho cesta niesu lokše ale zemiakove placky. Vyrastala som na vychodnom slovensku a takto sa tu vari. I :-) :-[
Tady je malá chybička,jedná se o " LOKŠE" nikoliv o "Langoše.To je úplně něco jiného.Pozor,, jiná receptůra a jiný pokrm. :-* =-O :-\
no že jo taky jsi řikám co je to za recept
Moje maminka pocházela z východního Slovenska a tyhle lokše nám dělávala poměrně často,měli jsme je moc rádi. Pokud se nemýlím, langoše jsou s droždím . 8-)
No a na Valašsku se říká "lokše" domácím nudlím ;-)
Zbytočne sa hádate,langoše sú z kysnutého cesta a lokše zo zemiakového,viem to určite,lebo sú to slovenské jadlá,respektíve Ma´darské.
Musím vás trošku poopraviť.Langoš a lokša nie je to isté.Langoš je z múky kvasníc mlieka a kyslej smotany.Ćiže je to kysnuté cesto.Lokša je z varených zemiakov v šupke a rozomletých,múky a vajca.Ćiže nie je to cesto kysnuté.Ale nič v zlom. :-)
:-* jo romské logši to sou lokše mužou být z čeho koliv a taky se pečou na plotýnce jen tak :) <3
Ne jsou to lokše!!! Langoše se dělaj inak jsou to lokše :-)
podle obrázku i surovin to nejsou lokše ale lángoše to je sakra rozdíl lokše jsou z bramborového těsta a pečou se na plotýnce popřípadě na suché pánvi