Pokud vím lokše jsou uplně něco jineho tohle jsou langoše můžou se dělat s droždím nebo ze sodou a lokše? Lokše podle toho jaké lokše myslíte jestli v takovém tvaru tak ty se dělají na paře s masem .... je hodně druhů lokší ale toto jsou langoše hah
Kvietok
|14. 10. 2015 20:51
Tak dievcence musim vas upresnit ze lokše su jedine tie z kysleho mlieka a lebo kefiru tak ako tu Dala ta pani ten recept. A tie zo zemiakoveho cesta niesu lokše ale zemiakove placky. Vyrastala som na vychodnom slovensku a takto sa tu vari. I :-) :-[
Jindřich
|25. 7. 2014 07:28
Tady je malá chybička,jedná se o " LOKŠE" nikoliv o "Langoše.To je úplně něco jiného.Pozor,, jiná receptůra a jiný pokrm. :-* =-O :-\
Pata
|22. 10. 2013 16:38
no že jo taky jsi řikám co je to za recept
ela
|1. 6. 2013 08:02
Moje maminka pocházela z východního Slovenska a tyhle lokše nám dělávala poměrně často,měli jsme je moc rádi. Pokud se nemýlím, langoše jsou s droždím . 8-)
Zuzka
|29. 5. 2013 11:55
No a na Valašsku se říká "lokše" domácím nudlím ;-)
Musím vás trošku poopraviť.Langoš a lokša nie je to isté.Langoš je z múky kvasníc mlieka a kyslej smotany.Ćiže je to kysnuté cesto.Lokša je z varených zemiakov v šupke a rozomletých,múky a vajca.Ćiže nie je to cesto kysnuté.Ale nič v zlom. :-)
danča
|27. 11. 2012 09:14
:-* jo romské logši to sou lokše mužou být z čeho koliv a taky se pečou na plotýnce jen tak <3
Lenča
|27. 11. 2012 09:12
Ne jsou to lokše!!! Langoše se dělaj inak jsou to lokše :-)