• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lokše (langoše)
Napište svůj komentář k receptu

Lokše (langoše)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 10
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lokše (langoše)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      sklenice kefír
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička jedlá soda
    • sádlo

Postup přípravy receptu

1
Všechny tyto suroviny smícháme dohromady. Pokud těsto bude řídké, přidáme mouku.
2
Připravíme si vál a z těsta si vyvalujeme placky a zvolna pečeme na rozehřátém oleji.
3
Já je dělávám k bramborám a k masu nebo je můžete jíst s máslem a rajčaty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lokše s povidly

Lokše s povidly

Lokše

Lokše

Domácí langoše

Domácí langoše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • yvetta | 2. 7. 2016 10:32

    Toto su langose, lokse su zo zemiakoveho cesty, to by ste ako kucharky mali vediet!

  • alkantar | 17. 6. 2016 12:24

    rychlý, snadný, moc dobrý!!!

  • aneta | 28. 10. 2015 10:13

    Pokud vím lokše jsou uplně něco jineho tohle jsou langoše můžou se dělat s droždím nebo ze sodou a lokše? Lokše podle toho jaké lokše myslíte jestli v takovém tvaru tak ty se dělají na paře s masem .... :D je hodně druhů lokší ale toto jsou langoše hah

  • Kvietok | 14. 10. 2015 20:51

    Tak dievcence musim vas upresnit ze lokše su jedine tie z kysleho mlieka a lebo kefiru tak ako tu Dala ta pani ten recept. A tie zo zemiakoveho cesta niesu lokše ale zemiakove placky. Vyrastala som na vychodnom slovensku a takto sa tu vari. I :-) :-[

  • Jindřich | 25. 7. 2014 07:28

    Tady je malá chybička,jedná se o " LOKŠE" nikoliv o "Langoše.To je úplně něco jiného.Pozor,, jiná receptůra a jiný pokrm. :-* =-O :-\

  • Pata | 22. 10. 2013 16:38

    no že jo taky jsi řikám co je to za recept

  • ela | 1. 6. 2013 08:02

    Moje maminka pocházela z východního Slovenska a tyhle lokše nám dělávala poměrně často,měli jsme je moc rádi. Pokud se nemýlím, langoše jsou s droždím . 8-)

  • Zuzka | 29. 5. 2013 11:55

    No a na Valašsku se říká "lokše" domácím nudlím ;-)

  • čučoriedka
    čučoriedka | 28. 5. 2013 15:50

    Zbytočne sa hádate,langoše sú z kysnutého cesta a lokše zo zemiakového,viem to určite,lebo sú to slovenské jadlá,respektíve Ma´darské.

  • čučoriedka
    čučoriedka | 28. 5. 2013 15:47

    Musím vás trošku poopraviť.Langoš a lokša nie je to isté.Langoš je z múky kvasníc mlieka a kyslej smotany.Ćiže je to kysnuté cesto.Lokša je z varených zemiakov v šupke a rozomletých,múky a vajca.Ćiže nie je to cesto kysnuté.Ale nič v zlom. :-)

  • danča | 27. 11. 2012 09:14

    :-* jo romské logši to sou lokše mužou být z čeho koliv a taky se pečou na plotýnce jen tak :) <3

  • Lenča | 27. 11. 2012 09:12

    Ne jsou to lokše!!! Langoše se dělaj inak jsou to lokše :-)

  • hadravovaa | 26. 11. 2012 15:48

    podle obrázku i surovin to nejsou lokše ale lángoše to je sakra rozdíl lokše jsou z bramborového těsta a pečou se na plotýnce popřípadě na suché pánvi

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Chléb & placky
Ostatní Pečiva Oběd Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jedlá soda Kefír Polohrubá mouka Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Zeleninová polévka s klobásou

Zeleninová polévka s klobásou

Makové rohlíčky (Rakousko)

Makové rohlíčky (Rakousko)

Polévka z uzeného stehýnka

Polévka z uzeného stehýnka

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

Krémová polévka

Krémová polévka

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Dršťková polévka I.

Dršťková polévka I.

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

84
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
43
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Strouhaný koláč s…
43
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami,…
31
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…
21
Hruškový závin II.
Hruškový závin II.

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 11.–12. 10. 2025: Kdo si finančně polepší a koho čekají dny plné úspěchu?

Horoskop na víkend 11.–12. 10. 2025: Kdo si finančně polepší a koho čekají dny plné úspěchu?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Návrat Zdeňka Trošky: Porazil zákeřné bacily! Nesmí do kontaktu s lidmi

Návrat Zdeňka Trošky: Porazil zákeřné bacily! Nesmí do kontaktu s lidmi

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Lívanečky z ovesných vloček
Lívanečky z ovesných vloček
Lněné sušenky
Lněné sušenky
Lokše
Lokše
Lokše s povidly
Lokše s povidly
Long Island Ice Tea
Long Island Ice Tea
Los Calamares con arroz
Los Calamares con arroz
  • Recepty.cz
  • Lokše (langoše)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact