Do prosáté mouky přidáme oříšky,nastrouháme tuk, přidáme droždí, sůl, mléko a vypracujeme těsto. Vyválíme tenkou placku, asi jako na domácí nudle. Rádýlkem krájíme 1 1/2 cm široké a asi 20 cm dlouhé proužky, které namotáme na trubičky na kremrole a upečeme.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hanička
|8. 1. 2008 06:51
Děkuji za odpověď, odpoledne se vrhám na pečení.
Standa Kudrlička
|7. 1. 2008 16:03
Povrch těsta se nemusí ničím mazat ani sypat,ale není vyloučeno pomazat žloutkem a posypat kmínem,hrubě drceným pepřem nebo sezamem.Pokud jde o oříšky,zkoušel jsem vlašské i lískové a rozdíl není patrný,takže je to vcelku jedno.A Haničko,vůbec to není hloupý dotaz.
Hanička
|7. 1. 2008 15:34
Mám asi hloupý dotaz: jaké oříšky do těsta příjdou a zda-li se povrch těsta před pečením něčím maže případně sype.Děkuji.
Standa Kudrlička
|21. 12. 2007 08:25
Nabydou až v troubě,proto se dělá to těsto tak tenké.Peču je na 180 st.C.Dali by se z toho těsta udělat docela obyčejné tyčinky,tohle je pracnější,ale o to zajímavější.