Recept výborný chválím, i lodičky se mi povedlo vytvořit jen po vložení do trouby se nějak roztekly, rybíz vytekl a mám z toho rybízovou placku :-) upřímně jsem se zasmála při pohledu do trouby, ale jinak chuťově výborné jen příště asi zabalím jako štrůdl :-)
Právě jsem dopekla, jsou naprosto výborné, mohu jen a jen chválit. Použila jsem už vyválené listové těsto z makra, takže téměř bez práce. Snadný a výborný recept na využití rybízu (dala jsem ho dokonce na jeden tvaroh cca 350g a vystačilo to na 12 ks). Lodičky jsem vytvořila - autorka podle mne myslela, že se mají spojit naopak vždy dva sousední rohy, ne protilehlé. Přesněji bych to popsala tak, že jsem jednu stranu v polovině ohnula a spojila ji k sobě a totéž na straně protilehlé. Nevím, jestli to tak mělo být, ale jako lodička to vypadá a náplň mi nevytékala.
I mě se nepodařilo vytvořit lodičky, tak jsem z těsta udělala šátečky. Po upečení jsem je ještě posypala moučkovým cukrem s vanilkou, přeci jen ten rybíz byl kyselejší . Moc nám chutnaly, sklidila jsem pochvalu, takže dávám za 1.
Dělala jsem minulou sobotu. Jen místo červeného jsem dávala černý rybíz. Nedařilo se mi vytvořit ty lodičky, nakonec jsem z toho udělala trojúhelníky. Posypala jsem to ještě hrubým hnědým cukrem. Jsou dobré, chutnaly i návštěvě.
recepty s rybízem se vždycky hodí-mi ho máme vždy dost-a pak i v mrazáku.