• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lodičky plněné tvarohem a červeným rybízem
Napište svůj komentář k receptu

Lodičky plněné tvarohem a červeným rybízem

autor: Janulinka17
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lodičky plněné tvarohem a červeným rybízem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g listové těsto
    • 1
      ks vejce na potření
    • hladká mouka (na vál)
    • pečící papír
  • Náplň
    • 200
      g červený rybíz
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 40
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Rybíz opláchneme studenou vodou a na sítku necháme okapat. Poté ho pečlivě odstopkujeme. Tvaroh důkladně rozmícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, celým vejcem a solamylem. Nakonec zlehka vmícháme rybíz. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na středně silný plát o velikosti 40x40 cm a rozdělíme ho na čtverce 10x10 cm velké. Okraje čtverců potřeme rozšlehaným vajíčkem. Na každý čtvereček těsta naneseme trochu tvarohové náplně s rybízem. Protilehlé strany čtverců přehneme přes náplń směrem k sobě. Okraje potřené vajíčkem k sobě pevně přitiskneme tak, aby se při pečení nerozpojily.
2
Lodičky opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme zbylým vajíčkem.
3
V troubě vyhřáté na 200 °C je pečeme asi 20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Veganské plněné knedlíky s červeným zelím

Veganské plněné knedlíky s červeným…

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Bublanina s rybízem

Bublanina s rybízem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanďourek | 21. 7. 2015 20:51

    Také jsem dělala šátečky a byly výborné, moc nám chutnaly ;-) .

  • Lenka Panušová | 7. 9. 2009 12:24

    Recept výborný chválím, i lodičky se mi povedlo vytvořit jen po vložení do trouby se nějak roztekly, rybíz vytekl a mám z toho rybízovou placku :-) upřímně jsem se zasmála při pohledu do trouby, ale jinak chuťově výborné jen příště asi zabalím jako štrůdl :-)

  • Lenka Dohnalová | 18. 7. 2009 12:23

    Právě jsem dopekla, jsou naprosto výborné, mohu jen a jen chválit. Použila jsem už vyválené listové těsto z makra, takže téměř bez práce. Snadný a výborný recept na využití rybízu (dala jsem ho dokonce na jeden tvaroh cca 350g a vystačilo to na 12 ks). Lodičky jsem vytvořila - autorka podle mne myslela, že se mají spojit naopak vždy dva sousední rohy, ne protilehlé. Přesněji bych to popsala tak, že jsem jednu stranu v polovině ohnula a spojila ji k sobě a totéž na straně protilehlé. Nevím, jestli to tak mělo být, ale jako lodička to vypadá a náplň mi nevytékala.

  • Miroslava Marková | 25. 6. 2007 11:28

    I mě se nepodařilo vytvořit lodičky, tak jsem z těsta udělala šátečky. Po upečení jsem je ještě posypala moučkovým cukrem s vanilkou, přeci jen ten rybíz byl kyselejší . Moc nám chutnaly, sklidila jsem pochvalu, takže dávám za 1.

  • Ivana Samcová | 4. 6. 2007 18:50

    Dělala jsem minulou sobotu. Jen místo červeného jsem dávala černý rybíz. Nedařilo se mi vytvořit ty lodičky, nakonec jsem z toho udělala trojúhelníky. Posypala jsem to ještě hrubým hnědým cukrem. Jsou dobré, chutnaly i návštěvě.

  • Katka Altmanová | 4. 6. 2007 10:27

    recepty s rybízem se vždycky hodí-mi ho máme vždy dost-a pak i v mrazáku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červený rybíz Hladká mouka Listové těsto Měkký tvaroh Moučkový cukr Pečící papír Solamyl (bramborový škrob) Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Vaječná omeleta se zeleninou

Vaječná omeleta se zeleninou

Boloňský guláš na zítra

Boloňský guláš na zítra

Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Citronovo-tvarohová buchta

Citronovo-tvarohová buchta

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Volské oko v chlebu

Volské oko v chlebu

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
19
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
19
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřela hvězda kapely Limp Bizkit: Sam Rivers (†48) byl zakladatel legendární skupiny

Zemřela hvězda kapely Limp Bizkit: Sam Rivers (†48) byl zakladatel legendární skupiny

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Lodičky plněné tvarohem a červeným rybízem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact