• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lodičky plněné tvarohem a červeným rybízem
Napište svůj komentář k receptu

Lodičky plněné tvarohem a červeným rybízem

autor: Janulinka17
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lodičky plněné tvarohem a červeným rybízem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g listové těsto
    • 1
      ks vejce na potření
    • hladká mouka (na vál)
    • pečící papír
  • Náplň
    • 200
      g červený rybíz
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 40
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Rybíz opláchneme studenou vodou a na sítku necháme okapat. Poté ho pečlivě odstopkujeme. Tvaroh důkladně rozmícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, celým vejcem a solamylem. Nakonec zlehka vmícháme rybíz. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na středně silný plát o velikosti 40x40 cm a rozdělíme ho na čtverce 10x10 cm velké. Okraje čtverců potřeme rozšlehaným vajíčkem. Na každý čtvereček těsta naneseme trochu tvarohové náplně s rybízem. Protilehlé strany čtverců přehneme přes náplń směrem k sobě. Okraje potřené vajíčkem k sobě pevně přitiskneme tak, aby se při pečení nerozpojily.
2
Lodičky opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme zbylým vajíčkem.
3
V troubě vyhřáté na 200 °C je pečeme asi 20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Veganské plněné knedlíky s červeným zelím

Veganské plněné knedlíky s červeným…

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Bublanina s rybízem

Bublanina s rybízem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanďourek | 21. 7. 2015 20:51

    Také jsem dělala šátečky a byly výborné, moc nám chutnaly ;-) .

  • Lenka Panušová | 7. 9. 2009 12:24

    Recept výborný chválím, i lodičky se mi povedlo vytvořit jen po vložení do trouby se nějak roztekly, rybíz vytekl a mám z toho rybízovou placku :-) upřímně jsem se zasmála při pohledu do trouby, ale jinak chuťově výborné jen příště asi zabalím jako štrůdl :-)

  • Lenka Dohnalová | 18. 7. 2009 12:23

    Právě jsem dopekla, jsou naprosto výborné, mohu jen a jen chválit. Použila jsem už vyválené listové těsto z makra, takže téměř bez práce. Snadný a výborný recept na využití rybízu (dala jsem ho dokonce na jeden tvaroh cca 350g a vystačilo to na 12 ks). Lodičky jsem vytvořila - autorka podle mne myslela, že se mají spojit naopak vždy dva sousední rohy, ne protilehlé. Přesněji bych to popsala tak, že jsem jednu stranu v polovině ohnula a spojila ji k sobě a totéž na straně protilehlé. Nevím, jestli to tak mělo být, ale jako lodička to vypadá a náplň mi nevytékala.

  • Miroslava Marková | 25. 6. 2007 11:28

    I mě se nepodařilo vytvořit lodičky, tak jsem z těsta udělala šátečky. Po upečení jsem je ještě posypala moučkovým cukrem s vanilkou, přeci jen ten rybíz byl kyselejší . Moc nám chutnaly, sklidila jsem pochvalu, takže dávám za 1.

  • Ivana Samcová | 4. 6. 2007 18:50

    Dělala jsem minulou sobotu. Jen místo červeného jsem dávala černý rybíz. Nedařilo se mi vytvořit ty lodičky, nakonec jsem z toho udělala trojúhelníky. Posypala jsem to ještě hrubým hnědým cukrem. Jsou dobré, chutnaly i návštěvě.

  • Katka Altmanová | 4. 6. 2007 10:27

    recepty s rybízem se vždycky hodí-mi ho máme vždy dost-a pak i v mrazáku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červený rybíz Hladká mouka Listové těsto Měkký tvaroh Moučkový cukr Pečící papír Solamyl (bramborový škrob) Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zadělávané fazolky

Zadělávané fazolky

Dušený květák babičky Schwarzové

Dušený květák babičky Schwarzové

Jogurtový koláč II.

Jogurtový koláč II.

Cuketové sušenky

Cuketové sušenky

Smetanový dortík

Smetanový dortík

Mrkvové řezy s ananasem

Mrkvové řezy s ananasem

Něžná pomazánka z mascarpone

Něžná pomazánka z mascarpone

Cookies chip

Cookies chip

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky…

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

33
French toast
French toast
27
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
19
Nejjednodušší gratinované brambory
Nejjednodušší…

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Svatý Václav slavil čtvrtstoletí: Slováček přišel na svíčkovou! A Dejdar jako „výčepák“

Svatý Václav slavil čtvrtstoletí: Slováček přišel na svíčkovou! A Dejdar jako „výčepák“

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

  • Recepty.cz
  • Lodičky plněné tvarohem a červeným rybízem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact