• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lodičky plněné tvarohem a červeným rybízem
Napište svůj komentář k receptu

Lodičky plněné tvarohem a červeným rybízem

autor: Janulinka17
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lodičky plněné tvarohem a červeným rybízem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g listové těsto
    • 1
      ks vejce na potření
    • hladká mouka (na vál)
    • pečící papír
  • Náplň
    • 200
      g červený rybíz
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 40
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Rybíz opláchneme studenou vodou a na sítku necháme okapat. Poté ho pečlivě odstopkujeme. Tvaroh důkladně rozmícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, celým vejcem a solamylem. Nakonec zlehka vmícháme rybíz. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na středně silný plát o velikosti 40x40 cm a rozdělíme ho na čtverce 10x10 cm velké. Okraje čtverců potřeme rozšlehaným vajíčkem. Na každý čtvereček těsta naneseme trochu tvarohové náplně s rybízem. Protilehlé strany čtverců přehneme přes náplń směrem k sobě. Okraje potřené vajíčkem k sobě pevně přitiskneme tak, aby se při pečení nerozpojily.
2
Lodičky opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme zbylým vajíčkem.
3
V troubě vyhřáté na 200 °C je pečeme asi 20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Veganské plněné knedlíky s červeným zelím

Veganské plněné knedlíky s červeným…

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Bublanina s rybízem

Bublanina s rybízem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanďourek | 21. 7. 2015 20:51

    Také jsem dělala šátečky a byly výborné, moc nám chutnaly ;-) .

  • Lenka Panušová | 7. 9. 2009 12:24

    Recept výborný chválím, i lodičky se mi povedlo vytvořit jen po vložení do trouby se nějak roztekly, rybíz vytekl a mám z toho rybízovou placku :-) upřímně jsem se zasmála při pohledu do trouby, ale jinak chuťově výborné jen příště asi zabalím jako štrůdl :-)

  • Lenka Dohnalová | 18. 7. 2009 12:23

    Právě jsem dopekla, jsou naprosto výborné, mohu jen a jen chválit. Použila jsem už vyválené listové těsto z makra, takže téměř bez práce. Snadný a výborný recept na využití rybízu (dala jsem ho dokonce na jeden tvaroh cca 350g a vystačilo to na 12 ks). Lodičky jsem vytvořila - autorka podle mne myslela, že se mají spojit naopak vždy dva sousední rohy, ne protilehlé. Přesněji bych to popsala tak, že jsem jednu stranu v polovině ohnula a spojila ji k sobě a totéž na straně protilehlé. Nevím, jestli to tak mělo být, ale jako lodička to vypadá a náplň mi nevytékala.

  • Miroslava Marková | 25. 6. 2007 11:28

    I mě se nepodařilo vytvořit lodičky, tak jsem z těsta udělala šátečky. Po upečení jsem je ještě posypala moučkovým cukrem s vanilkou, přeci jen ten rybíz byl kyselejší . Moc nám chutnaly, sklidila jsem pochvalu, takže dávám za 1.

  • Ivana Samcová | 4. 6. 2007 18:50

    Dělala jsem minulou sobotu. Jen místo červeného jsem dávala černý rybíz. Nedařilo se mi vytvořit ty lodičky, nakonec jsem z toho udělala trojúhelníky. Posypala jsem to ještě hrubým hnědým cukrem. Jsou dobré, chutnaly i návštěvě.

  • Katka Altmanová | 4. 6. 2007 10:27

    recepty s rybízem se vždycky hodí-mi ho máme vždy dost-a pak i v mrazáku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červený rybíz Hladká mouka Listové těsto Měkký tvaroh Moučkový cukr Pečící papír Solamyl (bramborový škrob) Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v kari omáčce - rychlé

Kuře v kari omáčce - rychlé

Ovocný dort

Ovocný dort

Jablková bábovka s ořechy.

Jablková bábovka s ořechy.

Étonnant jablkový koláč

Étonnant jablkový koláč

Rizoto z pánve-po našem

Rizoto z pánve-po našem

Mleté maso s houbami

Mleté maso s houbami

Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě

Nepečené ovesné placičky s arašídovým máslem

Nepečené ovesné placičky s arašídovým…

Ořechoví šnečci - rychle a chutně

Ořechoví šnečci - rychle a chutně

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

27
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Lodičky plněné tvarohem a červeným rybízem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact