Máslovou dýni oloupeme, zbavíme semínek a hrubě nastrouháme nebo pokrájíme na menší kostky. Dáme do kastrolu na rozpuštěné máslo, přidáme cukry, citronovou kůru a šťávu a pod poklicí podusíme na mírném plameni za občasného promíchání doměkka. Dle potřeby můžeme podlít troškou vody. Pak dýni rozmixujeme na pyré, do kterého nalijeme mléko, přidáme žloutky, rum, mouku s práškem do pečiva, dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků.
Lžící odebíráme těsto, ze kterého v rozpálené pánvi s troškou oleje tvoříme lívanečky, které smažíme z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
3
Podáváme sypané skořicovým cukrem, potřené marmeládou nebo jako u nás "s parádou" , tj. potřené povidly, sypané strouhaným tvarohem a kopečkem vyšlehané šlehačky s tvarohem a cukrem.