Smícháme jogurt, mouku, prášek, vejce a sůl a zředíme mlékem na hustotu lívancového těsta. Necháme chvíli odstát a na oleji smažíme lívanečky. Mažeme džemem a ozdobíme šlehačkou, příp. posypeme strouhaným tvarohem. (Příp. lze lívanečky jen obalit v cukru se skořicí).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
recepty 73
|20. 5. 2009 08:38
Tyhle lívanečky se u nás dělávaly kdysi dávno skoro každou neděli k snídani.Díky náhodným receptům brzy zopakuji.Jsou výborné!!!Dají se jíst i na slano-potřené česnekem se solí a sypané sýrem...1.Jiří
Martina Pet
|31. 1. 2009 15:34
Opravdu výborné a hlavně velmi rychlé :) Dávám za 1*
Líza
|2. 9. 2007 15:05
Moc dobré lívanečky, celé rodině chutnaly s rybízovým džemem a na vrch jsem místo tvarohu či šlehačky dala smetanu smíchanou s vanilkovým cukrem ... ocenili a snědli zatepla:)
Eva P.
|1. 6. 2007 09:27
Taky moc dobré a rychlé livanecky. Jak jemne tvarohové.