Do kefíru zakvedláme vejce, rum, máslo, pak sypké přísady a nakonec oloupaná, na plátky pokrájená jablka. Na rozpáleném oleji v lívanečníku smažíme dozlatova a na talíři sypeme skořicovým cukrem.
2
V originál receptu se má dát nejdřív těsto, pak plátky jablek a zase těsto - no já se s tím tak nezdržuju, zamíchám vše dohromady a je to. Do lívanečků zděláte horší (padaná jablka) a je to zase něco jiného než tradiční štrůdl. Jsou dobré i studené, ale většinou nemají šanci vystydnout, protože vám je budou brát rovnou z talíře.
Vyborne livanecky, nemela jsem doma rum, ale vubec to nevadilo. Skoricovy cukr jsem zamichala primo do testa a udelala stejnou prilohu jako Zita. MNAMMMM :))))
Lenka S.
|15. 8. 2008 12:04
Dělala jsem a výborné, ježiš snědla jsem jich asi šest na posezení... :o)
Zita Matejkova
|23. 5. 2008 13:56
Jsou vynikající, ještě jsem udělala jako přílohu tvaroh,zakysanou smetanu a rozmačkané jahody s cukrem. Foto v galerii.
Radmila Hošťálková
|23. 4. 2008 19:44
Opravdu vynikající, právě jsme dojedli :-) Děkuji za recept!
Lucka
|23. 5. 2007 07:51
udělala jsem k nim ještě tvaroh + skořice a nemělo to chybu..lahůdka do bříška :o)
Sarka Honzakova
|21. 5. 2007 09:53
Tohle musim vyzkouset ;-) U nas doma se delaji jine livance s vyuzitim jablicek. Recept je zde vlozen pod nazvem Lívanečky s jablky. No ale s kokosem a rumem to muze byt zas neco jineho.
Magda
|18. 5. 2007 10:53
Kefír toto nahrazuje.
Anonym
|18. 5. 2007 10:41
Nedává se droždí ani prášek do pečiva jako u klasických lívanců?
Jan mrkvicka
|1. 5. 2007 14:12
Fakt dost dobrý, doporučuji snažit raději pomalu na mírnějším ohni. Místo rumu, jsem tam dal Puskina- černý jeřáb a taky to bylo dobrý ...
Marie Svobodová
|3. 8. 2006 23:59
Moooc dobré. Ještě jsem těm mým mlsounům k tomu rozšlehala tvaroh s cukrem a zakys. smetanou, nemělo to chybu.
Michaela Kantorová
|3. 8. 2006 20:19
Já jenom, že jsem začátečník a fakt se v tom nevyznám. Ale dík za info. Udělala jsem to z podmáslí a bylo to výborné! :)
Anonym
|3. 8. 2006 11:12
Nevím jak v tomto receptu, ale běžně zaměňuji kefír za podmáslí a obráceně. A zatím se mi nestalo, že by to receptu uškodilo.
Michaela Kantorová
|3. 8. 2006 10:36
Doma nemám kefír, může být podmáslí?
Michaela Kantorová
|3. 8. 2006 10:34
A na kolik to je asi osob? Porcí?
Jana Wernischova
|22. 11. 2005 10:50
Došel nám rum, dala jsem z nouze pár lžic vaječného koňaku, ale bylo to výborné!!! Dělala jsem v neděli odpoledne. když se k nám řítila nenadálá návštěva. Taky to ocenili.
Jana
|21. 11. 2005 00:51
Zkuste palačinky se strouhanými jablky-normální palačinkové těsto,do hotového nastrouhat 2-3 oloupaná jablka na nudličky,přisypat lžíci rozinek a trochu mleté skořice.Velmi dobré,po upeční stačí pocukrovat,rozinek se nebojte,i za tak krátkou chvilku změknou.Děti to milují.
Irena
|3. 10. 2005 10:48
Jednoduše SUPER! Rodinka mi to chodila ujídat už při pečení a potom se jim za ušima dělaly boule - zmizelo všecko jak pára nad hrncem - vřele doporučuji, řadím ke svým oblíbeným receptům.
Erinka
|14. 9. 2005 14:19
Božskééé! Jablka jsem radši nastrouhala, ale musela jsem přidat trochu mouky, protože se mi to ze začátku trhalo. Jinak bez chyby!!!!! :-)
Eva Jelínková
|18. 2. 2005 11:02
Výýýýbornýýýý.
Anonym
|15. 2. 2005 18:29
Lívanečky byly výborné,jen se po nich zaprášilo !!!Doporučuji :-))) Petra
Alena Prentissová
|11. 2. 2005 14:43
Móóóc dobré!! A taky rychlé a opravdu je to změna, i když nic proti závinům.. doporučuji !!!