• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lívanečky Vlasty Buriana
Napište svůj komentář k receptu

Lívanečky Vlasty Buriana

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lívanečky Vlasty Buriana
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,25
      l kefír
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g cukr krupice
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 130
      g hladká mouka
    • sůl
    • olej
    • 9
      lžíce kokos vrchovaté lžíce - strouhaný
    • 2
      lžíce máslo rozpuštěný, mírně zchladlý
    • 6
      ks jablka
    • skořicový cukr moučkový

Postup přípravy receptu

1
Do kefíru zakvedláme vejce, rum, máslo, pak sypké přísady a nakonec oloupaná, na plátky pokrájená jablka. Na rozpáleném oleji v lívanečníku smažíme dozlatova a na talíři sypeme skořicovým cukrem.
2
V originál receptu se má dát nejdřív těsto, pak plátky jablek a zase těsto - no já se s tím tak nezdržuju, zamíchám vše dohromady a je to. Do lívanečků zděláte horší (padaná jablka) a je to zase něco jiného než tradiční štrůdl. Jsou dobré i studené, ale většinou nemají šanci vystydnout, protože vám je budou brát rovnou z talíře.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Celozrnné lívanečky s fíky

Celozrnné lívanečky s fíky

Mrkvové lívanečky

Mrkvové lívanečky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Drahunkas
    Drahunkas | 13. 1. 2014 19:08

    NEJLEPŠÍ!!! Rodina už jiné nechce :-)

  • Pantová A. | 24. 4. 2012 18:34

    Rodině zas tak moc nechutnaly díky kokosu, kterého bylo v těstě poměrně hodně.

  • Atlantik20 | 20. 7. 2011 13:11

    Jsou výborné.

  • Daniella O. | 4. 10. 2010 22:01

    Vyborne livanecky, nemela jsem doma rum, ale vubec to nevadilo. Skoricovy cukr jsem zamichala primo do testa a udelala stejnou prilohu jako Zita. MNAMMMM :))))

  • Lenka S. | 15. 8. 2008 12:04

    Dělala jsem a výborné, ježiš snědla jsem jich asi šest na posezení... :o)

  • Zita Matejkova | 23. 5. 2008 13:56

    Jsou vynikající, ještě jsem udělala jako přílohu tvaroh,zakysanou smetanu a rozmačkané jahody s cukrem. Foto v galerii.

  • Radmila Hošťálková | 23. 4. 2008 19:44

    Opravdu vynikající, právě jsme dojedli :-) Děkuji za recept!

  • Lucka | 23. 5. 2007 07:51

    udělala jsem k nim ještě tvaroh + skořice a nemělo to chybu..lahůdka do bříška :o)

  • Sarka Honzakova | 21. 5. 2007 09:53

    Tohle musim vyzkouset ;-) U nas doma se delaji jine livance s vyuzitim jablicek. Recept je zde vlozen pod nazvem Lívanečky s jablky. No ale s kokosem a rumem to muze byt zas neco jineho.

  • Magda | 18. 5. 2007 10:53

    Kefír toto nahrazuje.

  • Anonym | 18. 5. 2007 10:41

    Nedává se droždí ani prášek do pečiva jako u klasických lívanců?

  • Jan mrkvicka | 1. 5. 2007 14:12

    Fakt dost dobrý, doporučuji snažit raději pomalu na mírnějším ohni. Místo rumu, jsem tam dal Puskina- černý jeřáb a taky to bylo dobrý ...

  • Marie Svobodová | 3. 8. 2006 23:59

    Moooc dobré. Ještě jsem těm mým mlsounům k tomu rozšlehala tvaroh s cukrem a zakys. smetanou, nemělo to chybu.

  • Michaela Kantorová | 3. 8. 2006 20:19

    Já jenom, že jsem začátečník a fakt se v tom nevyznám. Ale dík za info. Udělala jsem to z podmáslí a bylo to výborné! :)

  • Anonym | 3. 8. 2006 11:12

    Nevím jak v tomto receptu, ale běžně zaměňuji kefír za podmáslí a obráceně. A zatím se mi nestalo, že by to receptu uškodilo.

  • Michaela Kantorová | 3. 8. 2006 10:36

    Doma nemám kefír, může být podmáslí?

  • Michaela Kantorová | 3. 8. 2006 10:34

    A na kolik to je asi osob? Porcí?

  • Jana Wernischova | 22. 11. 2005 10:50

    Došel nám rum, dala jsem z nouze pár lžic vaječného koňaku, ale bylo to výborné!!! Dělala jsem v neděli odpoledne. když se k nám řítila nenadálá návštěva. Taky to ocenili.

  • Jana | 21. 11. 2005 00:51

    Zkuste palačinky se strouhanými jablky-normální palačinkové těsto,do hotového nastrouhat 2-3 oloupaná jablka na nudličky,přisypat lžíci rozinek a trochu mleté skořice.Velmi dobré,po upeční stačí pocukrovat,rozinek se nebojte,i za tak krátkou chvilku změknou.Děti to milují.

  • Irena | 3. 10. 2005 10:48

    Jednoduše SUPER! Rodinka mi to chodila ujídat už při pečení a potom se jim za ušima dělaly boule - zmizelo všecko jak pára nad hrncem - vřele doporučuji, řadím ke svým oblíbeným receptům.

  • Erinka | 14. 9. 2005 14:19

    Božskééé! Jablka jsem radši nastrouhala, ale musela jsem přidat trochu mouky, protože se mi to ze začátku trhalo. Jinak bez chyby!!!!! :-)

  • Eva Jelínková | 18. 2. 2005 11:02

    Výýýýbornýýýý.

  • Anonym | 15. 2. 2005 18:29

    Lívanečky byly výborné,jen se po nich zaprášilo !!!Doporučuji :-))) Petra

  • Alena Prentissová | 11. 2. 2005 14:43

    Móóóc dobré!! A taky rychlé a opravdu je to změna, i když nic proti závinům.. doporučuji !!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Výjimečný den Posvícení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Jablka Kefír Kokos Máslo Olej Skořicový cukr Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kachna plněná brambory

Kachna plněná brambory

Pravá pistáciová zmrzlina

Pravá pistáciová zmrzlina

Piškotové těsto

Piškotové těsto

Sýrovo-šunkoví šneci

Sýrovo-šunkoví šneci

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli

Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli

Bramborovo-kapustové placičky

Bramborovo-kapustové placičky

Bramborové šišky se zelím a kuřetem - "Sedlácké kuře"

Bramborové šišky se zelím a kuřetem -…

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

21
Chřestová polévka s pestem
Chřestová polévka s…
16
Křehký dort s revení
Křehký dort s revení
15
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Tvarůžkové šunkofleky
Tvarůžkové šunkofleky

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

Další doporučené recepty:

Lívanečky s jablky
Lívanečky s jablky
Lívanečky s medvědím česnekem
Lívanečky s medvědím česnekem
Lívanečky se švestkovým pudinkem
Lívanečky se švestkovým pudinkem
Lívanečky z máslové dýně
Lívanečky z máslové dýně
Lívanečky z ovesných vloček
Lívanečky z ovesných vloček
Lněné sušenky
Lněné sušenky
  • Recepty.cz
  • Lívanečky Vlasty Buriana
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact