Rozmícháme žloutky s cukrem a mlékem, přidáme mouku s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sních, vmícháme do hmoty. Nakonec vmícháme nastrouhaná jablka. Vše důkladně promícháme a smažíme. Kvůli jablkům v těstě je nutné smažit na pánvi či lívanečníku s kvalitním teflonovým povrchem. Tvaroh osladíme cukrem, případně zředíme mlékem. Po usmažení mažeme tvarohem a sypeme skořicovým cukrem.
Úžasné lívanečky, skoro už jiné nedělám. Baštíme většinou už jen sypané skořicovým cukrem, i když prcek většinou vyžaduje s Domácím pribináčkem (viz recept http://www.recepty.cz/recept/pribinacek-domaci-4459) ))
Opravdu výborné! Lívanečky jsem polila zakysanou smetanou smíchanou se skořicovým cukrem a moc nám to chutnalo
tonca
|20. 12. 2010 17:36
http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU
zdenka supolova
|13. 6. 2010 14:44
Já nedávám jablíčka do těsta,ale nakrájím je na čtvrtky(i se slupkou)a ty na slabé plátky.Na pánev malinko oleje,dno pokryju plátky jablek,hezky jeden vedle druhého,ne na sebe,a na to naliju těsto.Smažím přikryté.Pak sesunu na talíř a z toho překlopím na pánev.Naučila mě to jedna staší paní a je to bezva .Ale možná jsem objevila Ameriku :-)
Eva P.
|30. 1. 2009 17:16
Chvatala jsem a tak jsem to udelala podle "jaja 13", do palacinkového testa pridala trosku skorice a prasek do peciva. Bylo to taky moc dobré a opravdu rychle !
jaja 13
|18. 12. 2008 18:57
Dělám normální palačinkové těsto (trošku hustější) a do toho nastrouhám jablka. Pak smažím menší lívanečky a ty sypu skořicovým cukrem.
Eva P.
|18. 12. 2008 14:49
Vynikajici !!! Do testa jsem pridala skorici a jedli jsme je jenom tak, bez niceho, byly akorat tak sladké. Zopakuji !!!
Barbora Majorová
|20. 9. 2008 11:58
Jarko O. díky. Příště zkusím přidat mouku. Jablka byla opravdu šťavnatá až moc, malý před přípravou z nich sice hodně šťávy vyzunkl, ale i tak :-). Jinak když jsem je dělala menší, tak se ani tak netrhaly. A byly opravdu skvělé.
Jarka O.
|18. 9. 2008 18:36
Barboro, já bych přidala o trošku víc mouky. Možná jste měla hodně šťavnatá jablka...
Barbora Majorová
|18. 9. 2008 12:22
Výborné, zařazuji do oblíbených. Akorát jsem přidala ještě skořici. Nevíte, co udělat, aby se netrhaly???
Martina
|9. 11. 2007 20:03
Tak už mám výborný recept na lívance. nemají chybu a děti mi je jedí i bez ničeho. Fakt moc dobrý!!!
Jana V.
|22. 8. 2007 00:07
U nás tam přijdou do těsta samozřejmě rozinky a trochu nasekaných oříšků.Po upečení mažu zavařeninou nebo nasypu jen skořicový cukr.Výborné!
Dáša Nespěšná
|21. 8. 2007 12:09
Jsou výborné, potřebovala jsem spracovat jablka a to byl ideální způsob, nezbyl na talíři ani jeden. Dávám jedničku.
Sísa
|26. 2. 2007 09:36
V sobotu jsem dělala z 1 a 1/2 dávky. Byly výborné. Máme sladká jablka, tak stačila jen navršek šlehačka ve spray a granko.
Vlasta Vejvodova
|21. 2. 2007 16:21
Jsou moc dobré,dělala sestra a hned se po nich zaprášilo.
Ivana Přikrylová
|21. 2. 2007 15:02
Fajn nápad jak zužitkovat přebytečná jablka ze sklepa.