• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lívanečky s jablky
Napište svůj komentář k receptu

Lívanečky s jablky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lívanečky s jablky
Lívanečky s jablky
Lívanečky s jablky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g jablka
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 50
      g cukr včetně 1 vanilkového
    • 250
      ml mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Na zdobení
    • tvaroh
    • mléko
    • cukr
    • skořicový cukr

Postup přípravy receptu

1
Rozmícháme žloutky s cukrem a mlékem, přidáme mouku s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sních, vmícháme do hmoty. Nakonec vmícháme nastrouhaná jablka. Vše důkladně promícháme a smažíme. Kvůli jablkům v těstě je nutné smažit na pánvi či lívanečníku s kvalitním teflonovým povrchem. Tvaroh osladíme cukrem, případně zředíme mlékem. Po usmažení mažeme tvarohem a sypeme skořicovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové lívanečky s jablky

Bramborové lívanečky s jablky

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Celozrnné lívanečky s fíky

Celozrnné lívanečky s fíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • markapone333
    markapone333 | 21. 11. 2015 17:19

    nic moc,normální jsou mnohem lepší

  • milacik100
    milacik100 | 23. 11. 2011 08:48

    Když je děláte malý tak se vůbec netrhají a byly moc dobrý

  • Atlantik20 | 13. 6. 2011 11:30

    výborné :-)

  • MartikK
    MartikK | 13. 3. 2011 22:36

    Úžasné lívanečky, skoro už jiné nedělám. Baštíme většinou už jen sypané skořicovým cukrem, i když prcek většinou vyžaduje s Domácím pribináčkem (viz recept http://www.recepty.cz/recept/pribinacek-domaci-4459) :)))

  • Klárička
    Klárička | 24. 1. 2011 18:15

    Opravdu výborné! Lívanečky jsem polila zakysanou smetanou smíchanou se skořicovým cukrem a moc nám to chutnalo :)

  • tonca | 20. 12. 2010 17:36

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • zdenka supolova | 13. 6. 2010 14:44

    Já nedávám jablíčka do těsta,ale nakrájím je na čtvrtky(i se slupkou)a ty na slabé plátky.Na pánev malinko oleje,dno pokryju plátky jablek,hezky jeden vedle druhého,ne na sebe,a na to naliju těsto.Smažím přikryté.Pak sesunu na talíř a z toho překlopím na pánev.Naučila mě to jedna staší paní a je to bezva .Ale možná jsem objevila Ameriku :-)

  • Eva P. | 30. 1. 2009 17:16

    Chvatala jsem a tak jsem to udelala podle "jaja 13", do palacinkového testa pridala trosku skorice a prasek do peciva. Bylo to taky moc dobré a opravdu rychle !

  • jaja 13 | 18. 12. 2008 18:57

    Dělám normální palačinkové těsto (trošku hustější) a do toho nastrouhám jablka. Pak smažím menší lívanečky a ty sypu skořicovým cukrem.

  • Eva P. | 18. 12. 2008 14:49

    Vynikajici !!! Do testa jsem pridala skorici a jedli jsme je jenom tak, bez niceho, byly akorat tak sladké. Zopakuji !!!

  • Barbora Majorová | 20. 9. 2008 11:58

    Jarko O. díky. Příště zkusím přidat mouku. Jablka byla opravdu šťavnatá až moc, malý před přípravou z nich sice hodně šťávy vyzunkl, ale i tak :-). Jinak když jsem je dělala menší, tak se ani tak netrhaly. A byly opravdu skvělé.

  • Jarka O. | 18. 9. 2008 18:36

    Barboro, já bych přidala o trošku víc mouky. Možná jste měla hodně šťavnatá jablka...

  • Barbora Majorová | 18. 9. 2008 12:22

    Výborné, zařazuji do oblíbených. Akorát jsem přidala ještě skořici. Nevíte, co udělat, aby se netrhaly???

  • Martina | 9. 11. 2007 20:03

    Tak už mám výborný recept na lívance. nemají chybu a děti mi je jedí i bez ničeho. Fakt moc dobrý!!!

  • Jana V. | 22. 8. 2007 00:07

    U nás tam přijdou do těsta samozřejmě rozinky a trochu nasekaných oříšků.Po upečení mažu zavařeninou nebo nasypu jen skořicový cukr.Výborné!

  • Dáša Nespěšná | 21. 8. 2007 12:09

    Jsou výborné, potřebovala jsem spracovat jablka a to byl ideální způsob, nezbyl na talíři ani jeden. Dávám jedničku.

  • Sísa | 26. 2. 2007 09:36

    V sobotu jsem dělala z 1 a 1/2 dávky. Byly výborné. Máme sladká jablka, tak stačila jen navršek šlehačka ve spray a granko.

  • Vlasta Vejvodova | 21. 2. 2007 16:21

    Jsou moc dobré,dělala sestra a hned se po nich zaprášilo.

  • Ivana Přikrylová | 21. 2. 2007 15:02

    Fajn nápad jak zužitkovat přebytečná jablka ze sklepa.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Pozdní večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jablka Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořicový cukr Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gnocchi alla casa

Gnocchi alla casa

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

Palačinky s jahodovým přelivem

Palačinky s jahodovým přelivem

Zdravý dietní dort

Zdravý dietní dort

Avokádovo-bazalkové pesto

Avokádovo-bazalkové pesto

Kynutá skořicová bábovka

Kynutá skořicová bábovka

Kuře „65“

Kuře „65“

Risotto s medvědím česnekem

Risotto s medvědím česnekem

Avokádové lanýže

Avokádové lanýže

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

143
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
95
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
70
Topinamburová polévka s chilli
Topinamburová polévka s…
60
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
59
Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Blesk.cz Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Další doporučené recepty:

Lívanečky s česnekovými výhonky
Lívanečky s česnekovými výhonky
Lívanečky s horkými jahodami
Lívanečky s horkými jahodami
Lívanečky s jablíčkem - bez vajec
Lívanečky s jablíčkem - bez vajec
Lívanečky s medvědím česnekem
Lívanečky s medvědím česnekem
Lívanečky se švestkovým pudinkem
Lívanečky se švestkovým pudinkem
Lívanečky Vlasty Buriana
Lívanečky Vlasty Buriana
  • Recepty.cz
  • Lívanečky s jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact