Mléko nalijeme do vyšší nádoby, rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr, skořici, sůl a rozmícháme. Po lžících přisypáváme tolik mouky, aby nám vzniklo ,,táhlejší,, těstíčko (hustší než palačinkové, aby drželo na plátcích jablek), které řádně promícháme (naženeme do něj vzduch) a necháme v teple kynout. Mezitím si připravíme jablka, která oloupene, vykrojíme střed s jadérky a pokrájíme je na plátky. Vykynuté těsto lehce promícháme, plátky jablek v něm namáčíme, ihned klademe do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova z obou stran. Hotové lívanečky zdobíme šlehačkou, zakysanou smetanou nebo jogurtem a posypeme moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.
2
Podávat můžeme jako hlavní chod nebo dezert. Výborné teplé i studené.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eva
|28. 1. 2016 13:24
Byly to dvě porce akorát pro nás a byly výborné )
Iveta
|17. 10. 2013 17:21
Vyzkoušela jsem přidat rum jako paní Růžena a protože je nás pět, raději jsem dělala z celého droždí, byly výborné, moc moc chválím.
mamina
|7. 5. 2012 17:57
moc dobré, děkuji za nápad O:-)
Růžena
|28. 3. 2012 19:39
Smažila jsem je v lívanečníku a do těsta jsem přidala tři lžíce rumu, byly výborné a krásně nadýchané. Hustější těsto lépe drží na jablíčkách.
ladičova
|27. 1. 2012 20:16
mnamy namy nam <3
Papoušková
|12. 12. 2011 13:28
Jsou tak dobré, že nepotřebují ani šlehačku ani nic jiného na ozdobení. Děkuji mockrát za recept.
Kamila V.
|20. 9. 2011 15:08
Velká dobrota, ze 3deci nestačila a musela jsem přidělat :-*
aa
|27. 8. 2011 10:42
aaaa
Anonymous
|18. 7. 2011 18:46
úžas!!!
Mony
|7. 7. 2011 12:42
byly super :-P
Táňka
|26. 5. 2011 09:33
Pochutnali jsme si, jsou výborné :-P :-) .
Monika
|19. 4. 2011 11:07
Do těsta jsem přidala trochu rumu. Byly hezky vláčné a voňavé. Velká 1 :-))
Míla
|14. 2. 2011 20:20
Nestačila jsem smažit a lívanečky mi mizely pod rukama.Překvapilo mě,že nebyly skoro nasáklé olejem,takže jsem ani nemusela dávat na papírovou utěrku.Doporučuji vyzkoušet.