vanilka
půl lžičky van. pasty, lžička extraktu nebo semínka z půlky lusku
2
lžíce
máta
čerstvá, nasekaná
máslo
ke smažení
Jahodový přeliv
250
g
jahody
vanilka
půl lžičky van. pasty, lžička extraktu nebo semínka z půlky lusku
3
lžička
med
Postup přípravy receptu
1
Jahody umyjte, odřízněte stopky a nakrájejte je na čtvrtiny.
2
Vložte do rendlíku, přidejte med a podélně přeříznutý lusk vanilky a zahřejte. Jahody pustí šťávu. Nechte lehounce probublávat asi 15 minut. Mezitím si připravte lívanečky.
3
Smíchejte všechny ingredience, dokud se nevytvoří hladké těsto. Rozehřejte lívanečník. Dejte do každého kolečka malé množství másla. Velmi rychle se roztopí. Přidejte cca 1 a půl lžíce těsta a nechte smažit na středním plameni. Obraťte a opečte z druhé strany. Postup opakujte dokud vám nezbyde žádné těsto.