Mléko rozmícháme s vejci, moukou, kypřidlem, solí a kořením dle chuti. Pak přimícháme, nastrouhaný česnek (tím nemusíme šetřit), jemně pokrájenou slaninu a drobně pokrájené česnekové výhonky. Česnekové výhonky můžeme dobře nahradit i drobně pokrájenými zelenými fazolkami. Naběračkou lijeme do lívanečníku nebo do pánve s trochou rozpáleného oleje středně husté těstíčko (hustší než na palačinky). Placičky / lívanečky smažíme z obou stran dozlatova. Po osmažení odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
2
Podáváme jako svačinu, například k bílé kávě nebo jako hlavní chod se zeleninovým salátem. Podávat je můžeme i jako přílohu k bramborové nebo gulášové polévce.
3
Pokud vynecháme slaninu a nahradíme jí větším množstvím výhonků nebo uzeným tofu, můžeme podávat lívanečky jako bezmasý pokrm.