Vlažné mléko ve větším hrnci dobře rozmícháme s cukry, solí, rozdrobeným droždím, moukou a rumem. Dochutit můžeme i citronovou kůrou či skořicí. Vše odstavíme na teplé místo, zakryjeme utěrkou a necháme cca 30 minut odpočívat. Pak opět dobře promícháme, abychom do těsta vehnali dostatek vzduchu a necháme opět kynout. Když nám těsto zvětší objem zhruba o jednou tolik, jen zlehka ho promícháme a naběračkou ho nabíráme a lijeme do rozpálené pánve nebo lívanečníku s trochou oleje. Smažíme z obou stran dozlatova, odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.
2
Tvaroh vyšleháme s cukrem, pak zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku.
3
Lívanečky nazdobíme (potřeme) dle chuti marmeládou, džemem, smetanovým krémem, dozdobit můžeme i snítkou máty nebo meduňky či špetkou skořice.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Bíba
|16. 5. 2016 09:04
Výborné <3
Anna Menyhártová
|15. 4. 2016 12:12
Lívanečky nám moc chutnaly. S droždím jsem je zkoušela poprvé a myslím, že se čas na vykynutí zúročil na sto procent. Děkuji za recept Áňa
Ladka
|21. 1. 2015 13:50
Ode dneska jsou to i nase livance po nasem :-* Testo jsem delala teda jen z pulky, protoze jsme jen dva, zatim, ale snedli jsme je stejnak vsechny. Diky za ne.