posekané bylinky
dle vlastní chuti: petrželka, pažitka, majoránka... - není nutné
olej
na smažení
Postup přípravy receptu
1
Mléko nalijeme do vyšší mísy nebo menšího hrnce, přidáme vejce, mouku a kypřidlo a dobře promícháme. Pak vmícháme kukuřici, drobně pokrájenou uzeninu, osolíme, ochutíme kořením dle vlastní chuti, případně ještě přidáme bylinky. Naběračkou lijeme na rozpálenou pánev (do lívanečníku) s troškou oleje těsto po malých dávkách, které po osmažení z obou stran odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.
2
Placičky (lívanečky) podáváme se zeleninovým salátem. Můžeme podávat jako rychlou chuťovku i jako přílohu.
3
Pokud chceme mít placičky (lívanečky) bezmasé, místo uzeniny můžeme přidat uzené tofu nebo šmakouna.