V míse smíchejte suché ingredience: mouku, cukr, kypřicí prášek a sodu. V jiné míse metličkou promíchejte podmáslí, mléko, rozšlehaná vejce a rozpuštěné máslo. Tekutou směs přelijte k suchým ingrediencím a vše promíchejte (asi jako těsto na muffiny, nemíchejte úplně dohladka, těsto může být s viditelnými hrudkami mouky).
Velkou lžící lijte těsto na rozpálený tuk v pánvi nebo lépe lívanečníku. Smažte asi dvě minuty, až se na povrchu vytvoří bubliny. Potom lívanec opatrně obraťte a smažte z další strany dvě minuty dozlatova. Podávejte teplé s borůvkami (nebo borůvkovou zavařeninou), přelité javorovým sirupem.
no 200 g másla???? to je teda nářez... k tomu 700 ml tekutin...no to je teda nářez...pro zajímavost jsem to z těchto surovin připravil a tekuté jako koktejl.... po usmažení extrémě mastné.
nedoporučuju
marie
|24. 9. 2013 13:30
Jo,mě se taky zdálo moc tekutin na takovou trošku mouky :-!
Marina
|19. 9. 2013 07:47
hmm.....nezda se vam nejak moc tekutin na 200g mouky?
kristýna
|15. 2. 2013 09:11
jo sou vážně výborné a ani na těžkost nejsou těžké ;-) :-))