V míse rozetřeme droždí s cukrem, lžíci mouky a trochou vlažného mléka. Vločky zalijeme šálkem mléka. K vykynutému kvásku přidáme sůl, žloutky a střídavě s prosátou moukou a vlažným mlékem připravíme zahoustlé těsto. Po vykynutí do něj promícháme namočené vločky. Těsto lijeme na vymaštěný lívanečník a upečeme lívance. Potíráme je buď povidly a sypeme strouhaným tvarohem nebo jen sypeme skořicovým cukrem.
Pred nekolika tydny jsem zkousela a byli opravdu vyyyborne! Ani ja ani pritel bychom v nich take ovesne vlocky nehadali. Dnes delam veceri nasladko a techto palacinek uz se nemuzu dockat. Sbihaji se mi sliny, takze mazu k plotne, at uz si muzem nacpat briska!:) Dekuji za recept a davam za 1*!!!
Pavla PPP
|9. 1. 2008 15:24
Výborné....opravdu výborný recept,krásně nakynou, ovesné vločky v nich nikdo nepoznal(takže výživná hodnota zachována :-) ) , nahoru jsem dala také rozmačkané jahody a borůvky s trochou cukru, zakysanou smetanu,to celé schovala do šlehačkového závoje a posypala skořicovým cukrem. Opravdu doporučuji!!!!
anatéma
|7. 12. 2007 15:19
Přidala jsem nastrouhané jablko a je to bašta :)
ebass ebass
|6. 1. 2007 17:20
Výborné. I moje vybíravé dítě se olizovalo až za ušima. Povidla a tvaroh, jednička s hvězdičkou.
Marie Nováková
|27. 11. 2005 11:53
Opravdu dobré,místo jahod jsem dala borůvky a domácí šlehačku.Vynikající
Kája
|11. 7. 2004 17:42
Výborné! Moc se mi povedly. Navrch jsem dala rozmačkané jahody s cukrem a zakysanou smetanu. Všem doporučuji!!!!!!!!!!!