• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lívance s jablky
Napište svůj komentář k receptu

Lívance s jablky

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lívance s jablky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g hladká mouka
    • 3
      dl mléko
    • 10
      g droždí
    • 2
      lžíce cukr
    • 2
      vejce
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 4
      ks jablka
    • 100
      g mandlové lupínky - loupané
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin vypracujeme lívancové těsto, necháme v teple nakynout a smažíme na lívanečníku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánové lívance s kokosem a jablky

Banánové lívance s kokosem a jablky

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Lívance

Lívance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • xyz | 27. 5. 2007 17:43

    Mirka Mirka - ale recept pani Lorencove je vlastne jako v kucharske knize... a zacinajici kucharka tento recept v internetove kucharce nepochopila a chtela se drzet popisu do slova a do pismene..... bohuzel kdyz nekdo potrebuje objasneni z internetove kucharske knihy, tak jak si ma najit STEJNY popis v domaci kucharske knize???

  • Mirka Mirka | 5. 8. 2006 20:29

    Musím se zastat p. Lorencové, když jsem začínala sama vařit bydlela jsem u rodičů a než bych vyslechla mamančin návod na vaření, určitě po pár schodech do pastra bych nevěděla nic, vzala jsem si kuchařku a uvařila. Dnes mě těší, že i profesionální kuchaři dokáží ocenit můj um. Vše je jen o snaze a poku si dotyčná neví rady, já bych si vzala kuchařku a mrkla se jak se dělají lívance a určitě neposazovala jak se říká "na někoho psí hlavu." Naučte se dámy pracovat s informace a ty, které získáte vlastním přičiněním, těch si budete nejvíc vážit a budete je rády a ochotně předávat dál, tak jak to dělá p. Lorencová, svým přístupem ji můžete jen otrávit a příště nenapíše vůbec nic. Já ji děkuji za její příspěvky. V životě není vše připravené na talíři .

  • barča | 4. 8. 2006 19:16

    Mám stejný názor na paní Lorencovou, když jsem poprvé četla zdejší recepty, tak jsem již z několika málo brzy pochopila, že většina je jich popsána velmi podrobně a došlo mi, že ne všichni jsou již zkušení kuchaři a že je tedy asi žádoucí popsat vše podrobně, zvláště, když se jedná o nějakou zvláštnost. Když už se rozhodnu recept napsat, tak mě snad nezabije, když se nad tím trochu zamyslím a věnuji tomu trochu času, aby bylo vše všem jasné. A proto pišme dál a nedejme se odradit paní Lorencovou.

  • Andrea | 3. 8. 2006 21:11

    Když vidím těch komentářů k receptům paní Lorencové, nedá mi to a musím se také ozvat především na pomoc začínajícím kuchařinkám. Na ty paní Hana evidentně nemyslí, jinak by si nedovolila napsát: "buď na to mám a pochopím nebo dávám ruce pryč". Jste opravdu arogantní paní Lorencová a dokázala jste to v každém komentáři. Je to pro Vás opravdu tak těžké , aby jste svůj recept napsala i třeba polopatě. Vždyť tyto stránky jsou pro všechny kuchtíky , zručné i ty začínající. A kdybych právě začínala, tak podle Vašich receptů moc neuvařím. Tak co kdyby jste se přestala neustále vymlouvat a začala myslet při vkládání svých receptů také na ty začátečníky. Myslím , že by to neměl být až takový problém.

  • Jana | 3. 8. 2006 12:34

    Paní Hano,dotázat se když něčemu nerozumím,je na těchto stranách obvyklé.Ale místo vysvětlení vyrazit do útoku,to tady děláte jen vy.Já bych na vašem místě podrobněji rozepsala postupy.Zkontrolovala je přímo při vkládání.To co se vám zdá jako banalita nebo naprosto pochopitelná věc,může být pro začínající kuchařku problém.Ale já myslím,že vy ostatním nic vysvětlovat nechcete.

  • Jana Povolná | 3. 8. 2006 12:03

    Proč se vozit po autorovi? Protože autor neumí a nebo nechce odpovědět a má opravdu pěkně arogantní přístup k ostatním....nelíbí se mi to a proto reaguji...s recepty žádný problém nemám,ale nelíbí se mi ta arogance....proč jsem potom přispíváte,když je Vám pak zatěžko srozumitelně zodpovědět pár dotazů?

  • Zdena z JM | 3. 8. 2006 11:58

    Paní Lorencová,Vy jste to zřejmě špatně pochopila.Tady se po Vás přece nikdo nechtěl vozit a nikdo nechtěl šťourat.Chtěli jsme se jen zeptat na věci,které nám nebyly zcela jasné.Když něco nechápu a mám možnost se zeptat,tak se zeptám klidně z očí do očí a ne jen na netu,když jsem v anonymitě.Váš příspěvek,kde oslovujete Vlastíka je naprostý nesmysl.Jsem pro (stejně jako Ivana a Zita)abychom tuto nesmyslnou diskuzi ukončili.

  • Hana Lorencová | 3. 8. 2006 11:40

    Vlastiku, všechno má své meze i objasňování. Za chvíli přijde na řadu někdo jiný. Jsme i tady na netu, je tu anonymita, ta se přece využívá a dá se tu říct to, na co není odvaha v reále. V žádném receptu bych se neodvážila takhle šťourat, buď na to mám a pochopím ho nebo dávám ruce pryč. Proč se vozit po autorovi?

  • Vlastík | 3. 8. 2006 10:27

    Neprijde mi na tom zase tolik nejasnosti , ale opravdu nechapu arogantni pristup p.Lorencové. Prece by jste mela byt rada , ze nekdo cte Vas prispevek a naopak v diskuzi pochybnosti vyjasnit. Ale na prispevek od anonyma odpovedet "Mate tu prostor, vysvetlujte tedy polopate" , to mi prijde velmi detinske. Obzvlaste , kdyz je to recept Vas.

  • luckymili | 3. 8. 2006 10:17

    Hano, co namísto výmluv a osočování napsat prostě toto: Droždí /asi 10g/ rozmícháme s troškou cukru a mouky, přidáme část vlažného mléka, dobře rozmícháme, překryjeme a necháme kynout. Pak přidáme sůl, ustrouhanou citrónovou kůru, vejce, ostatní cukr a střídavě mouku a mléko, až vznikne hladké řidší těsto a nakonec jablka, z kterých jsme vymačkali šťávu. Překryjeme a necháme kynout asi půl hodiny.

  • Věra | 3. 8. 2006 09:37

    Paní Lorencová vy raději vaříte nebo se raději nesmyslně hádáte o ničem.... buďte soudná ke kuchařkám které se zde chtějí něco naučit a ne se rozčilovat nad vašimi nejapnými komentáři..

  • Hana Lorencová | 3. 8. 2006 09:15

    Máte tu prostor, vysvětlujte tedy polopatě.

  • Anonym | 3. 8. 2006 08:57

    Paní Lorencová,proč na dotazy,které se týkají Vašich receptů odpovídáte tak arogantně.Vám se asi zdají nesmyslné,ale podle příspěvků některé Vaše recepty nejsou zcela jasné ani zkušeným kuchařkám.Od toho tady přece ty příspěvky jsou,abychom si všechny nejasnosti vysvětlili.Myslím,že arogance zde není na místě.Já osobně bych byla ráda,že můj recept někoho zaujal a vše bych pěkně po lopatě vysvětlila.

  • Hana Lorencová | 3. 8. 2006 08:53

    Berete tento server zlehka, jako svou zálibu nebo vám jde především o hledání složitostí v jednoduchých věcech a slovní potyčky?

  • Soňa N | 3. 8. 2006 06:39

    Musím se zastat Evy.Neřekla bych,že recepty p.Lorencové jsou psány srozumitelně,spíš naopak.Považuji se za dobrou kuchařku snad to nezní nafoukaně,ale vařím již 20 let a zkušenosti za ty roky mám.Ale především u receptů p.Lorencové jsou neustále dotazy,které autorka nedokáže(nebo nechce?) vysvětlit.Viz pratchýnino kuře.

  • Hana Lorencová | 2. 8. 2006 21:47

    Pokud se Vám do receptu něco nehodí, nepoužívejte, jednoduché. :-)))

  • Eva | 2. 8. 2006 19:35

    Milá paní Lorencová, velmi se Vám omlouvám, že jsem si dovolila na něco se zeptat. Vaše recepty jsou bohužel často napsány dosti nepřesně (zářný příklad pratchýnino kuře) a vyžadují upřesňování. A protože se mi lupínky do těsta prostě nehodí, udělala jsem chybu a zeptala jsem se. Již se to nestane.

  • Handula | 31. 7. 2006 17:29

    tak si pročítám komentáře a myslím, že p. Hana Lorencová píše recepty dost srozumitelně,nikdy jsem neměla s jejím popisem problémy, holt se poznají kuchařky, které si umějí poradit a je to asi také zkušeností.Ale, když napíše, že z uvedených surovin vypracujeme těsto, je logické, že je to ze všech napsaných surovin....

  • Hana Lorencová | 31. 7. 2006 16:54

    Paní Jano, poraďte mi, prosím, jak podrobně dopsat - z uvedených surovin vypracujeme lívancové těsto...?

  • Jana | 31. 7. 2006 13:57

    Možná by bylo lepší recept podrobně dopsat,a nemusíte se pak zlobit,když někdo něco nechápe.Já bych lupínky do těsta taky nedala.

  • Marie Svobodová | 30. 7. 2006 12:24

    Mandlové lupínky jsem úplně vynechala a byly dobré i bez nich. Zkusilla jsem zamrazit i tak byly po prohřátí v mikrovlnce dobré. S těmi jablky jsou vláčné a šťavnaté.

  • Hana Lorencová | 28. 7. 2006 19:25

    Evo, receptu je napsáno: z uvedených surovin vypracujeme lívancové těsto... Nikde ani zmínka o tom, že by se lívance měly lupínky sypat. Asi budou tedy patřit do těsta, že?

  • Eva | 28. 7. 2006 18:23

    Mandlové lupínky se dávají do těsta nebo se jimi sypou hotové lívance?

  • Jana | 28. 7. 2006 10:48

    Dělám palačinky s jablky,jsou dobré,tohle učitě vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Hladká mouka Jablka Mandlové lupínky - loupané Mléko Skořice Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelňačka tety Vandy

Zelňačka tety Vandy

Dort srdce

Dort srdce

Kaše z ovesných vloček s krupicí

Kaše z ovesných vloček s krupicí

Pudinkové šátečky

Pudinkové šátečky

Bylinková krkovička na černém pivu

Bylinková krkovička na černém pivu

Květáková bramboračka

Květáková bramboračka

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Krkovička na hrášku

Krkovička na hrášku

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a sýrem

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou…

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

63
Domácí ovocná limonáda
Domácí ovocná limonáda
60
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
38
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
30
Hedvábná kukuřičná kaše (polenta, mămăligă), základní recept
Hedvábná kukuřičná kaše …
29
Jarní salát (nejen) se sýrem
Jarní salát (nejen) se…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Manžel Ewy Farne Martin Chobot: Návrat do světa showbyznysu! S podporou od Klusové!

Manžel Ewy Farne Martin Chobot: Návrat do světa showbyznysu! S podporou od Klusové!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Lívance s jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact