• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lívance s jablky
Napište svůj komentář k receptu

Lívance s jablky

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lívance s jablky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g hladká mouka
    • 3
      dl mléko
    • 10
      g droždí
    • 2
      lžíce cukr
    • 2
      vejce
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 4
      ks jablka
    • 100
      g mandlové lupínky - loupané
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin vypracujeme lívancové těsto, necháme v teple nakynout a smažíme na lívanečníku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánové lívance s kokosem a jablky

Banánové lívance s kokosem a jablky

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Lívance

Lívance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • xyz | 27. 5. 2007 17:43

    Mirka Mirka - ale recept pani Lorencove je vlastne jako v kucharske knize... a zacinajici kucharka tento recept v internetove kucharce nepochopila a chtela se drzet popisu do slova a do pismene..... bohuzel kdyz nekdo potrebuje objasneni z internetove kucharske knihy, tak jak si ma najit STEJNY popis v domaci kucharske knize???

  • Mirka Mirka | 5. 8. 2006 20:29

    Musím se zastat p. Lorencové, když jsem začínala sama vařit bydlela jsem u rodičů a než bych vyslechla mamančin návod na vaření, určitě po pár schodech do pastra bych nevěděla nic, vzala jsem si kuchařku a uvařila. Dnes mě těší, že i profesionální kuchaři dokáží ocenit můj um. Vše je jen o snaze a poku si dotyčná neví rady, já bych si vzala kuchařku a mrkla se jak se dělají lívance a určitě neposazovala jak se říká "na někoho psí hlavu." Naučte se dámy pracovat s informace a ty, které získáte vlastním přičiněním, těch si budete nejvíc vážit a budete je rády a ochotně předávat dál, tak jak to dělá p. Lorencová, svým přístupem ji můžete jen otrávit a příště nenapíše vůbec nic. Já ji děkuji za její příspěvky. V životě není vše připravené na talíři .

  • barča | 4. 8. 2006 19:16

    Mám stejný názor na paní Lorencovou, když jsem poprvé četla zdejší recepty, tak jsem již z několika málo brzy pochopila, že většina je jich popsána velmi podrobně a došlo mi, že ne všichni jsou již zkušení kuchaři a že je tedy asi žádoucí popsat vše podrobně, zvláště, když se jedná o nějakou zvláštnost. Když už se rozhodnu recept napsat, tak mě snad nezabije, když se nad tím trochu zamyslím a věnuji tomu trochu času, aby bylo vše všem jasné. A proto pišme dál a nedejme se odradit paní Lorencovou.

  • Andrea | 3. 8. 2006 21:11

    Když vidím těch komentářů k receptům paní Lorencové, nedá mi to a musím se také ozvat především na pomoc začínajícím kuchařinkám. Na ty paní Hana evidentně nemyslí, jinak by si nedovolila napsát: "buď na to mám a pochopím nebo dávám ruce pryč". Jste opravdu arogantní paní Lorencová a dokázala jste to v každém komentáři. Je to pro Vás opravdu tak těžké , aby jste svůj recept napsala i třeba polopatě. Vždyť tyto stránky jsou pro všechny kuchtíky , zručné i ty začínající. A kdybych právě začínala, tak podle Vašich receptů moc neuvařím. Tak co kdyby jste se přestala neustále vymlouvat a začala myslet při vkládání svých receptů také na ty začátečníky. Myslím , že by to neměl být až takový problém.

  • Jana | 3. 8. 2006 12:34

    Paní Hano,dotázat se když něčemu nerozumím,je na těchto stranách obvyklé.Ale místo vysvětlení vyrazit do útoku,to tady děláte jen vy.Já bych na vašem místě podrobněji rozepsala postupy.Zkontrolovala je přímo při vkládání.To co se vám zdá jako banalita nebo naprosto pochopitelná věc,může být pro začínající kuchařku problém.Ale já myslím,že vy ostatním nic vysvětlovat nechcete.

  • Jana Povolná | 3. 8. 2006 12:03

    Proč se vozit po autorovi? Protože autor neumí a nebo nechce odpovědět a má opravdu pěkně arogantní přístup k ostatním....nelíbí se mi to a proto reaguji...s recepty žádný problém nemám,ale nelíbí se mi ta arogance....proč jsem potom přispíváte,když je Vám pak zatěžko srozumitelně zodpovědět pár dotazů?

  • Zdena z JM | 3. 8. 2006 11:58

    Paní Lorencová,Vy jste to zřejmě špatně pochopila.Tady se po Vás přece nikdo nechtěl vozit a nikdo nechtěl šťourat.Chtěli jsme se jen zeptat na věci,které nám nebyly zcela jasné.Když něco nechápu a mám možnost se zeptat,tak se zeptám klidně z očí do očí a ne jen na netu,když jsem v anonymitě.Váš příspěvek,kde oslovujete Vlastíka je naprostý nesmysl.Jsem pro (stejně jako Ivana a Zita)abychom tuto nesmyslnou diskuzi ukončili.

  • Hana Lorencová | 3. 8. 2006 11:40

    Vlastiku, všechno má své meze i objasňování. Za chvíli přijde na řadu někdo jiný. Jsme i tady na netu, je tu anonymita, ta se přece využívá a dá se tu říct to, na co není odvaha v reále. V žádném receptu bych se neodvážila takhle šťourat, buď na to mám a pochopím ho nebo dávám ruce pryč. Proč se vozit po autorovi?

  • Vlastík | 3. 8. 2006 10:27

    Neprijde mi na tom zase tolik nejasnosti , ale opravdu nechapu arogantni pristup p.Lorencové. Prece by jste mela byt rada , ze nekdo cte Vas prispevek a naopak v diskuzi pochybnosti vyjasnit. Ale na prispevek od anonyma odpovedet "Mate tu prostor, vysvetlujte tedy polopate" , to mi prijde velmi detinske. Obzvlaste , kdyz je to recept Vas.

  • luckymili | 3. 8. 2006 10:17

    Hano, co namísto výmluv a osočování napsat prostě toto: Droždí /asi 10g/ rozmícháme s troškou cukru a mouky, přidáme část vlažného mléka, dobře rozmícháme, překryjeme a necháme kynout. Pak přidáme sůl, ustrouhanou citrónovou kůru, vejce, ostatní cukr a střídavě mouku a mléko, až vznikne hladké řidší těsto a nakonec jablka, z kterých jsme vymačkali šťávu. Překryjeme a necháme kynout asi půl hodiny.

  • Věra | 3. 8. 2006 09:37

    Paní Lorencová vy raději vaříte nebo se raději nesmyslně hádáte o ničem.... buďte soudná ke kuchařkám které se zde chtějí něco naučit a ne se rozčilovat nad vašimi nejapnými komentáři..

  • Hana Lorencová | 3. 8. 2006 09:15

    Máte tu prostor, vysvětlujte tedy polopatě.

  • Anonym | 3. 8. 2006 08:57

    Paní Lorencová,proč na dotazy,které se týkají Vašich receptů odpovídáte tak arogantně.Vám se asi zdají nesmyslné,ale podle příspěvků některé Vaše recepty nejsou zcela jasné ani zkušeným kuchařkám.Od toho tady přece ty příspěvky jsou,abychom si všechny nejasnosti vysvětlili.Myslím,že arogance zde není na místě.Já osobně bych byla ráda,že můj recept někoho zaujal a vše bych pěkně po lopatě vysvětlila.

  • Hana Lorencová | 3. 8. 2006 08:53

    Berete tento server zlehka, jako svou zálibu nebo vám jde především o hledání složitostí v jednoduchých věcech a slovní potyčky?

  • Soňa N | 3. 8. 2006 06:39

    Musím se zastat Evy.Neřekla bych,že recepty p.Lorencové jsou psány srozumitelně,spíš naopak.Považuji se za dobrou kuchařku snad to nezní nafoukaně,ale vařím již 20 let a zkušenosti za ty roky mám.Ale především u receptů p.Lorencové jsou neustále dotazy,které autorka nedokáže(nebo nechce?) vysvětlit.Viz pratchýnino kuře.

  • Hana Lorencová | 2. 8. 2006 21:47

    Pokud se Vám do receptu něco nehodí, nepoužívejte, jednoduché. :-)))

  • Eva | 2. 8. 2006 19:35

    Milá paní Lorencová, velmi se Vám omlouvám, že jsem si dovolila na něco se zeptat. Vaše recepty jsou bohužel často napsány dosti nepřesně (zářný příklad pratchýnino kuře) a vyžadují upřesňování. A protože se mi lupínky do těsta prostě nehodí, udělala jsem chybu a zeptala jsem se. Již se to nestane.

  • Handula | 31. 7. 2006 17:29

    tak si pročítám komentáře a myslím, že p. Hana Lorencová píše recepty dost srozumitelně,nikdy jsem neměla s jejím popisem problémy, holt se poznají kuchařky, které si umějí poradit a je to asi také zkušeností.Ale, když napíše, že z uvedených surovin vypracujeme těsto, je logické, že je to ze všech napsaných surovin....

  • Hana Lorencová | 31. 7. 2006 16:54

    Paní Jano, poraďte mi, prosím, jak podrobně dopsat - z uvedených surovin vypracujeme lívancové těsto...?

  • Jana | 31. 7. 2006 13:57

    Možná by bylo lepší recept podrobně dopsat,a nemusíte se pak zlobit,když někdo něco nechápe.Já bych lupínky do těsta taky nedala.

  • Marie Svobodová | 30. 7. 2006 12:24

    Mandlové lupínky jsem úplně vynechala a byly dobré i bez nich. Zkusilla jsem zamrazit i tak byly po prohřátí v mikrovlnce dobré. S těmi jablky jsou vláčné a šťavnaté.

  • Hana Lorencová | 28. 7. 2006 19:25

    Evo, receptu je napsáno: z uvedených surovin vypracujeme lívancové těsto... Nikde ani zmínka o tom, že by se lívance měly lupínky sypat. Asi budou tedy patřit do těsta, že?

  • Eva | 28. 7. 2006 18:23

    Mandlové lupínky se dávají do těsta nebo se jimi sypou hotové lívance?

  • Jana | 28. 7. 2006 10:48

    Dělám palačinky s jablky,jsou dobré,tohle učitě vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Hladká mouka Jablka Mandlové lupínky - loupané Mléko Skořice Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbové lasagne

Houbové lasagne

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

Francouzský citronový koláč - Tarte…

Kokosovo-pomerančový koláč

Kokosovo-pomerančový koláč

Mikrovlnkové rychloMUFFINY

Mikrovlnkové rychloMUFFINY

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Jednoduchý rybí guláš - rychle a chutně

Jednoduchý rybí guláš - rychle a…

Smoothie z červené řepy

Smoothie z červené řepy

Játra rychle a chutně

Játra rychle a chutně

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

118
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
75
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
73
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
58
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
55
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Agáta a Ornella: Rozkol v milionovém byznysu!

Agáta a Ornella: Rozkol v milionovém byznysu!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

  • Recepty.cz
  • Lívance s jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact