• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lívance s jablky
Napište svůj komentář k receptu

Lívance s jablky

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lívance s jablky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g hladká mouka
    • 3
      dl mléko
    • 10
      g droždí
    • 2
      lžíce cukr
    • 2
      vejce
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 4
      ks jablka
    • 100
      g mandlové lupínky - loupané
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin vypracujeme lívancové těsto, necháme v teple nakynout a smažíme na lívanečníku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánové lívance s kokosem a jablky

Banánové lívance s kokosem a jablky

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Pravé Americké Lívance

Pravé Americké Lívance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • xyz | 27. 5. 2007 17:43

    Mirka Mirka - ale recept pani Lorencove je vlastne jako v kucharske knize... a zacinajici kucharka tento recept v internetove kucharce nepochopila a chtela se drzet popisu do slova a do pismene..... bohuzel kdyz nekdo potrebuje objasneni z internetove kucharske knihy, tak jak si ma najit STEJNY popis v domaci kucharske knize???

  • Mirka Mirka | 5. 8. 2006 20:29

    Musím se zastat p. Lorencové, když jsem začínala sama vařit bydlela jsem u rodičů a než bych vyslechla mamančin návod na vaření, určitě po pár schodech do pastra bych nevěděla nic, vzala jsem si kuchařku a uvařila. Dnes mě těší, že i profesionální kuchaři dokáží ocenit můj um. Vše je jen o snaze a poku si dotyčná neví rady, já bych si vzala kuchařku a mrkla se jak se dělají lívance a určitě neposazovala jak se říká "na někoho psí hlavu." Naučte se dámy pracovat s informace a ty, které získáte vlastním přičiněním, těch si budete nejvíc vážit a budete je rády a ochotně předávat dál, tak jak to dělá p. Lorencová, svým přístupem ji můžete jen otrávit a příště nenapíše vůbec nic. Já ji děkuji za její příspěvky. V životě není vše připravené na talíři .

  • barča | 4. 8. 2006 19:16

    Mám stejný názor na paní Lorencovou, když jsem poprvé četla zdejší recepty, tak jsem již z několika málo brzy pochopila, že většina je jich popsána velmi podrobně a došlo mi, že ne všichni jsou již zkušení kuchaři a že je tedy asi žádoucí popsat vše podrobně, zvláště, když se jedná o nějakou zvláštnost. Když už se rozhodnu recept napsat, tak mě snad nezabije, když se nad tím trochu zamyslím a věnuji tomu trochu času, aby bylo vše všem jasné. A proto pišme dál a nedejme se odradit paní Lorencovou.

  • Andrea | 3. 8. 2006 21:11

    Když vidím těch komentářů k receptům paní Lorencové, nedá mi to a musím se také ozvat především na pomoc začínajícím kuchařinkám. Na ty paní Hana evidentně nemyslí, jinak by si nedovolila napsát: "buď na to mám a pochopím nebo dávám ruce pryč". Jste opravdu arogantní paní Lorencová a dokázala jste to v každém komentáři. Je to pro Vás opravdu tak těžké , aby jste svůj recept napsala i třeba polopatě. Vždyť tyto stránky jsou pro všechny kuchtíky , zručné i ty začínající. A kdybych právě začínala, tak podle Vašich receptů moc neuvařím. Tak co kdyby jste se přestala neustále vymlouvat a začala myslet při vkládání svých receptů také na ty začátečníky. Myslím , že by to neměl být až takový problém.

  • Jana | 3. 8. 2006 12:34

    Paní Hano,dotázat se když něčemu nerozumím,je na těchto stranách obvyklé.Ale místo vysvětlení vyrazit do útoku,to tady děláte jen vy.Já bych na vašem místě podrobněji rozepsala postupy.Zkontrolovala je přímo při vkládání.To co se vám zdá jako banalita nebo naprosto pochopitelná věc,může být pro začínající kuchařku problém.Ale já myslím,že vy ostatním nic vysvětlovat nechcete.

  • Jana Povolná | 3. 8. 2006 12:03

    Proč se vozit po autorovi? Protože autor neumí a nebo nechce odpovědět a má opravdu pěkně arogantní přístup k ostatním....nelíbí se mi to a proto reaguji...s recepty žádný problém nemám,ale nelíbí se mi ta arogance....proč jsem potom přispíváte,když je Vám pak zatěžko srozumitelně zodpovědět pár dotazů?

  • Zdena z JM | 3. 8. 2006 11:58

    Paní Lorencová,Vy jste to zřejmě špatně pochopila.Tady se po Vás přece nikdo nechtěl vozit a nikdo nechtěl šťourat.Chtěli jsme se jen zeptat na věci,které nám nebyly zcela jasné.Když něco nechápu a mám možnost se zeptat,tak se zeptám klidně z očí do očí a ne jen na netu,když jsem v anonymitě.Váš příspěvek,kde oslovujete Vlastíka je naprostý nesmysl.Jsem pro (stejně jako Ivana a Zita)abychom tuto nesmyslnou diskuzi ukončili.

  • Hana Lorencová | 3. 8. 2006 11:40

    Vlastiku, všechno má své meze i objasňování. Za chvíli přijde na řadu někdo jiný. Jsme i tady na netu, je tu anonymita, ta se přece využívá a dá se tu říct to, na co není odvaha v reále. V žádném receptu bych se neodvážila takhle šťourat, buď na to mám a pochopím ho nebo dávám ruce pryč. Proč se vozit po autorovi?

  • Vlastík | 3. 8. 2006 10:27

    Neprijde mi na tom zase tolik nejasnosti , ale opravdu nechapu arogantni pristup p.Lorencové. Prece by jste mela byt rada , ze nekdo cte Vas prispevek a naopak v diskuzi pochybnosti vyjasnit. Ale na prispevek od anonyma odpovedet "Mate tu prostor, vysvetlujte tedy polopate" , to mi prijde velmi detinske. Obzvlaste , kdyz je to recept Vas.

  • luckymili | 3. 8. 2006 10:17

    Hano, co namísto výmluv a osočování napsat prostě toto: Droždí /asi 10g/ rozmícháme s troškou cukru a mouky, přidáme část vlažného mléka, dobře rozmícháme, překryjeme a necháme kynout. Pak přidáme sůl, ustrouhanou citrónovou kůru, vejce, ostatní cukr a střídavě mouku a mléko, až vznikne hladké řidší těsto a nakonec jablka, z kterých jsme vymačkali šťávu. Překryjeme a necháme kynout asi půl hodiny.

  • Věra | 3. 8. 2006 09:37

    Paní Lorencová vy raději vaříte nebo se raději nesmyslně hádáte o ničem.... buďte soudná ke kuchařkám které se zde chtějí něco naučit a ne se rozčilovat nad vašimi nejapnými komentáři..

  • Hana Lorencová | 3. 8. 2006 09:15

    Máte tu prostor, vysvětlujte tedy polopatě.

  • Anonym | 3. 8. 2006 08:57

    Paní Lorencová,proč na dotazy,které se týkají Vašich receptů odpovídáte tak arogantně.Vám se asi zdají nesmyslné,ale podle příspěvků některé Vaše recepty nejsou zcela jasné ani zkušeným kuchařkám.Od toho tady přece ty příspěvky jsou,abychom si všechny nejasnosti vysvětlili.Myslím,že arogance zde není na místě.Já osobně bych byla ráda,že můj recept někoho zaujal a vše bych pěkně po lopatě vysvětlila.

  • Hana Lorencová | 3. 8. 2006 08:53

    Berete tento server zlehka, jako svou zálibu nebo vám jde především o hledání složitostí v jednoduchých věcech a slovní potyčky?

  • Soňa N | 3. 8. 2006 06:39

    Musím se zastat Evy.Neřekla bych,že recepty p.Lorencové jsou psány srozumitelně,spíš naopak.Považuji se za dobrou kuchařku snad to nezní nafoukaně,ale vařím již 20 let a zkušenosti za ty roky mám.Ale především u receptů p.Lorencové jsou neustále dotazy,které autorka nedokáže(nebo nechce?) vysvětlit.Viz pratchýnino kuře.

  • Hana Lorencová | 2. 8. 2006 21:47

    Pokud se Vám do receptu něco nehodí, nepoužívejte, jednoduché. :-)))

  • Eva | 2. 8. 2006 19:35

    Milá paní Lorencová, velmi se Vám omlouvám, že jsem si dovolila na něco se zeptat. Vaše recepty jsou bohužel často napsány dosti nepřesně (zářný příklad pratchýnino kuře) a vyžadují upřesňování. A protože se mi lupínky do těsta prostě nehodí, udělala jsem chybu a zeptala jsem se. Již se to nestane.

  • Handula | 31. 7. 2006 17:29

    tak si pročítám komentáře a myslím, že p. Hana Lorencová píše recepty dost srozumitelně,nikdy jsem neměla s jejím popisem problémy, holt se poznají kuchařky, které si umějí poradit a je to asi také zkušeností.Ale, když napíše, že z uvedených surovin vypracujeme těsto, je logické, že je to ze všech napsaných surovin....

  • Hana Lorencová | 31. 7. 2006 16:54

    Paní Jano, poraďte mi, prosím, jak podrobně dopsat - z uvedených surovin vypracujeme lívancové těsto...?

  • Jana | 31. 7. 2006 13:57

    Možná by bylo lepší recept podrobně dopsat,a nemusíte se pak zlobit,když někdo něco nechápe.Já bych lupínky do těsta taky nedala.

  • Marie Svobodová | 30. 7. 2006 12:24

    Mandlové lupínky jsem úplně vynechala a byly dobré i bez nich. Zkusilla jsem zamrazit i tak byly po prohřátí v mikrovlnce dobré. S těmi jablky jsou vláčné a šťavnaté.

  • Hana Lorencová | 28. 7. 2006 19:25

    Evo, receptu je napsáno: z uvedených surovin vypracujeme lívancové těsto... Nikde ani zmínka o tom, že by se lívance měly lupínky sypat. Asi budou tedy patřit do těsta, že?

  • Eva | 28. 7. 2006 18:23

    Mandlové lupínky se dávají do těsta nebo se jimi sypou hotové lívance?

  • Jana | 28. 7. 2006 10:48

    Dělám palačinky s jablky,jsou dobré,tohle učitě vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Hladká mouka Jablka Mandlové lupínky - loupané Mléko Skořice Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roláda z esíček

Roláda z esíček

Hummus II.

Hummus II.

Slaný anglický koláč

Slaný anglický koláč

Karbenátky po našem

Karbenátky po našem

Pikantní salát s čočkou

Pikantní salát s čočkou

Bramborové šišky se zelím a kuřetem - "Sedlácké kuře"

Bramborové šišky se zelím a kuřetem -…

Ostružinový řez

Ostružinový řez

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

Rybí steak

Rybí steak

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

190
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
47
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
25
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
22
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
18
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky Ivy Hüttnerové alias bylinkářky Alžběty ze seriálu Slunečná
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky…
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Souboj kostýmků v soudní kauze Hanychová a Soukup: Tajné signály i doplňky mimo mísu!

Souboj kostýmků v soudní kauze Hanychová a Soukup: Tajné signály i doplňky mimo mísu!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Vdova Johana po komiksovém králi Kájovi Saudkovi (†80): O nápadníky nemá nouzi!

Vdova Johana po komiksovém králi Kájovi Saudkovi (†80): O nápadníky nemá nouzi!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

  • Recepty.cz
  • Lívance s jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact