Vlažné mléko ve větším hrnci dobře rozmícháme s cukry, solí, rozdrobeným droždím, moukou, citronovou kůrou a rumem. Vše odstavíme na teplé místo, zakryjeme utěrkou a necháme cca 30 minut odpočívat. Pak opět dobře promícháme, abychom do těsta vehnali dostatek vzduchu a necháme opět kynout.
2
Když nám těsto zvětší objem zhruba o jednou tolik, jen zlehka ho promícháme a naběračkou ho nabíráme a lijeme do rozpálené pánve nebo lívanečníku s trochou oleje. Smažíme z obou stran dozlatova, odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.
3
Šťávu, kůru, cukr (lze ubrat), pudink a vejce dáme do kastrolku, vše dobře promícháme a na mírném plameni za stálého míchání přivedeme k varu. Provařit za stálého míchání necháme 1-2 minuty, pak směs odstavíme a ihned do ní přidáme pokrájené máslo, které necháme během míchání rozpustit a spojit s citronovou směsí. Pak necháme zchladnout.
4
Do zchladlého krému zašleháme zhruba 300 g tvarohu nebo mascarpone, dle požadované hustoty můžeme krém zředit například i troškou jogurtu nebo zakysané smetany. Množství cukru si každý určí podle své chuti.
5
Lívanečky potíráme citronovou /pomerančovou náplní dle chuti. Citronová náplň je o dost výraznější než pomerančová, takže nejdříve chutnáme, potom potíráme. Dozdobit můžeme lívanečky před podáváním ještě kopečkem šlehačky, kouskem plátku citronu nebo pomeranče...