Mouku s práškem do pečiva a solí promícháme v míse. Podmáslí rozšleháme s vejcem a spojíme s moukou. Vymícháme těsto, do kterého zašleháme rozpuštěné máslo (lívance jsou "sametovější") a zamícháme polovinu borůvek.
2
Na rozpáleném lívanečníku vytřené olejem usmažíme lívanečky. Na omáčku vidličkou prošleháme všechny suroviny. Lívance podáváme polité omáčkou a posypané zbylými borůvkami.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jarka O.
|17. 6. 2010 11:23
Martino, to mám radost :-) Já těsto nesladím. Jednak má tendenci se připalovat, jednak musím omezovat cukr a pak, podávám je vždycky s něčím sladkým, nejraději právě s ovocem a tou medovou omáčkou. Nebo skořicový cukr a kopeček zakysanky...mňam :-p
Martina Matoušková
|17. 6. 2010 09:52
Včera jsem použila těsto na tyto lívance a zdobila je jahodami a moc jsme si pochutnali. Lívance jsou lehké, nadýchané a jejich příprava jde skutečně rychle. Po vzoru paní Botkové jsem těsto jen trochu přisladila (cca 2 lžícemi cukru), smažila na teflonové pánvi bez tuku a byly moc dobré.
Pavlína Botková
|9. 8. 2008 22:52
Velmi jednoduché, chutné a rychlé. Přidala jsem do ingrediencí ještě cukr.