• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lívance s borůvkami a medovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Lívance s borůvkami a medovou omáčkou

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lívance s borůvkami a medovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Lívance
    • 200
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce
    • 300
      ml podmáslí nebo mléko
    • 1
      lžíce máslo rozpuštěné
    • 150
      g borůvky
    • rostlinný olej na smažení
  • Omáčka
    • 6
      lžíce med světlý tekutý
    • 3
      lžíce hnědý rum pro děti vynechat
    • 2
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Mouku s práškem do pečiva a solí promícháme v míse. Podmáslí rozšleháme s vejcem a spojíme s moukou. Vymícháme těsto, do kterého zašleháme rozpuštěné máslo (lívance jsou "sametovější") a zamícháme polovinu borůvek.
2
Na rozpáleném lívanečníku vytřené olejem usmažíme lívanečky. Na omáčku vidličkou prošleháme všechny suroviny. Lívance podáváme polité omáčkou a posypané zbylými borůvkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lívance s borůvkami a medovou slaninou

Lívance s borůvkami a medovou slaninou

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 17. 6. 2010 11:23

    Martino, to mám radost :-) Já těsto nesladím. Jednak má tendenci se připalovat, jednak musím omezovat cukr a pak, podávám je vždycky s něčím sladkým, nejraději právě s ovocem a tou medovou omáčkou. Nebo skořicový cukr a kopeček zakysanky...mňam :-p

  • Martina Matoušková | 17. 6. 2010 09:52

    Včera jsem použila těsto na tyto lívance a zdobila je jahodami a moc jsme si pochutnali. Lívance jsou lehké, nadýchané a jejich příprava jde skutečně rychle. Po vzoru paní Botkové jsem těsto jen trochu přisladila (cca 2 lžícemi cukru), smažila na teflonové pánvi bez tuku a byly moc dobré.

  • Pavlína Botková | 9. 8. 2008 22:52

    Velmi jednoduché, chutné a rychlé. Přidala jsem do ingrediencí ještě cukr.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Večeře Pozdní večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Borůvky Citronová šťáva Hladká mouka Hnědý rum Máslo Med Podmáslí Prášek do pečiva Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Čokoládový dort

Čokoládový dort

Krůtí stehno trochu na divoko

Krůtí stehno trochu na divoko

Pražené mandle

Pražené mandle

Rybízový koláč s kokosem

Rybízový koláč s kokosem

Americký ořechový koláč

Americký ořechový koláč

Suši s rybou a zeleninou

Suši s rybou a zeleninou

Kořeněné chipsy z hlívy

Kořeněné chipsy z hlívy

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

53
Kuřecí polévka s krupicovými noky
Kuřecí polévka s…
30
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
27
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
25
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
24
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Hana Zagorová (†75) by slavila 79: Dojemný vzkaz od Margity!

Hana Zagorová (†75) by slavila 79: Dojemný vzkaz od Margity!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

  • Recepty.cz
  • Lívance s borůvkami a medovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact