Do nádoby s mlékem nasypeme vanilkový cukr, sůl, rozdrobíme droždí a vmícháme část mouky. Necháme chvilku stát, aby se droždí dobře rozpustilo, pak vmícháme zbytek mouky a na teplém místě necháme vykynout - budou se tvořit bublinky a těsto zvětší objem. Během kynutí můžeme promíchat a nechat ještě jednou vzejít - jsou pak nadýchanější.
2
Po vykynutí těsto nabíráme naběračkou a dáváme smažit do vymaštěného lívanečníku nebo na pánev s troškou rozpáleného oleje z obou stran dozlatova. Po osmažení můžeme odkládat na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
3
Zdobit můžeme dle chuti: sladkým tvarohem, šlehačkou, ovocem, javorovým sirupem ... .
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
eliška
|18. 2. 2017 21:04
výborný a lehký recept <3 <3 <3 <3 <3 :-* :-*
eliška
|18. 2. 2017 21:04
výborný a lehký recept <3 <3 <3 <3 <3 :-* :-*
Maruska
|5. 11. 2016 12:55
Byly skvely!
Patrik Valda
|31. 8. 2016 19:42
Kdyz nepocitam dobu cekani na vzkypeni testa, kterou zminovali prede mnou, tak to byla rychla, levna, syta a velmi snadna vecere.
Libuše
|29. 2. 2016 18:41
Nemohu s vámi souhlasit. Jedno vejce navíc, pakliže nepoužijete např. husí chuť neovlivní a za svých několik desítek odvařených let jsem z mnoha důvodů osekala mnoho receptů od přebytku cukru, tuku, mouky i vajec.
Zuzka
|12. 2. 2016 10:36
Skvělý lívanečky :-* to čekání s kynutím stojí za to <:-) dík!!
Darina Matějková
|19. 1. 2016 21:05
Byly výborný <3 Měli jsme je se skořicí a cukrem a s malinovou schwartau marmeládou <3
dani
|16. 1. 2016 01:43
No nerada si stěžuju, ale upřímně řečeno... Tohle je fakt příšerný. Věřím, že kdo vejce nemůže, tak se nakonec naučí dělat výborný lívance bez vajec. Ale kdo je jenom nekoupil a chce ošidit recept, tak by na to měl zapomenout a mazat do krámu!:-)
dani
|16. 1. 2016 01:43
No nerada si stěžuju, ale upřímně řečeno... Tohle je fakt příšerný. Věřím, že kdo vejce nemůže, tak se nakonec naučí dělat výborný lívance bez vajec. Ale kdo je jenom nekoupil a chce ošidit recept, tak by na to měl zapomenout a mazat do krámu!:-)
Andrea Čeňková
|16. 9. 2015 09:47
Několikrát vyzkoušené skvělé lívance, přítel by se po nich mohl utlouct
Radka
|8. 5. 2015 17:07
Vynikající :-)) :-))
švestička
|5. 5. 2014 19:22
mý první lívance a hned jak od babičky,díky :-* :-P :-D :-)) <3 <:-) 8-) :-* :-[ ;-) :-P :-D :-)
Julie
|31. 8. 2013 20:04
To byla bašta! A fakticky není znát, že v nich není vajíčko. Děkuji, šlo to hladce.
Když jsem je dělala prvně, měla jsem trochu obavy. Ale neměla jsem moc velkou volbu - neměla jsem vejce! Dnes mám v lednici 20 vajec a stejně dělám lívance znovu! Jsou moc dobré, nikdo nic nepoznal a jen se po nich zaprášilo. Díky za fajn receptík.
Valerie
|25. 5. 2012 11:18
stejný recept mám od mojí mamky, lívanečky jsou bezvadný a v létě na ně dáváme jen smetanu a čerstvé ovoce a když zbydou dají se stejně sníst i studený :-P <:-) <:-) <3
Gajdošková
|2. 4. 2012 15:08
Byly moc dobré, děkuji.
Anna
|24. 2. 2012 10:44
Díky prázdninám si dopřáváme a snídaně děláme společně. Lívanečky jedna báseň, každý si ozdobil čím mu bylo libo.
Klárka
|8. 12. 2011 07:37
Ty byly!!! :-*
Myšková
|26. 7. 2011 22:33
Chutnaly moc dobře, hezky nakynuly a nepoznala bych, že v nich není vejce. Spucly se do posledního, vajíčka už dávat nebudu, je to zbytečné. Doporučuji zkusit, jde to ;-) :-P
běžec
|27. 6. 2011 17:38
byly výborný, nadýchaný jak peřina, nabývaly ještě na pánvičce při smažení, lepší jsme ještě neměli