• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lívance bez vajec
Napište svůj komentář k receptu

Lívance bez vajec

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 75
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lívance bez vajec
Lívance bez vajec
Lívance bez vajec
2fotografie
Nahrát fotku
 

Lívance bez vajec

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • TĚSTO:
    • sůl - špetka
    • 500
      ml mléko 450 -
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 240
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      kostka droždí
  • Dohotovení:
    • šlehačka
    • zakysaná smetana
    • skořicový cukr
    • marmeláda ...
    • čerstvé ovoce
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Do nádoby s mlékem nasypeme vanilkový cukr, sůl, rozdrobíme droždí a vmícháme část mouky. Necháme chvilku stát, aby se droždí dobře rozpustilo, pak vmícháme zbytek mouky a na teplém místě necháme vykynout - budou se tvořit bublinky a těsto zvětší objem. Během kynutí můžeme promíchat a nechat ještě jednou vzejít - jsou pak nadýchanější.
2
Po vykynutí těsto nabíráme naběračkou a dáváme smažit do vymaštěného lívanečníku nebo na pánev s troškou rozpáleného oleje z obou stran dozlatova. Po osmažení můžeme odkládat na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
3
Zdobit můžeme dle chuti: sladkým tvarohem, šlehačkou, ovocem, javorovým sirupem ... .
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Vánoční stromečky - bez vajec

Vánoční stromečky - bez vajec

Pravé tiramisu bez vajec

Pravé tiramisu bez vajec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • eliška | 18. 2. 2017 21:04

    výborný a lehký recept <3 <3 <3 <3 <3 :-* :-*

  • eliška | 18. 2. 2017 21:04

    výborný a lehký recept <3 <3 <3 <3 <3 :-* :-*

  • Maruska | 5. 11. 2016 12:55

    Byly skvely!

  • Patrik Valda | 31. 8. 2016 19:42

    Kdyz nepocitam dobu cekani na vzkypeni testa, kterou zminovali prede mnou, tak to byla rychla, levna, syta a velmi snadna vecere.

  • Libuše | 29. 2. 2016 18:41

    Nemohu s vámi souhlasit. Jedno vejce navíc, pakliže nepoužijete např. husí chuť neovlivní a za svých několik desítek odvařených let jsem z mnoha důvodů osekala mnoho receptů od přebytku cukru, tuku, mouky i vajec.

  • Zuzka | 12. 2. 2016 10:36

    Skvělý lívanečky :-* to čekání s kynutím stojí za to <:-) dík!!

  • Darina Matějková | 19. 1. 2016 21:05

    Byly výborný <3 Měli jsme je se skořicí a cukrem a s malinovou schwartau marmeládou <3

  • dani | 16. 1. 2016 01:43

    No nerada si stěžuju, ale upřímně řečeno... Tohle je fakt příšerný. Věřím, že kdo vejce nemůže, tak se nakonec naučí dělat výborný lívance bez vajec. Ale kdo je jenom nekoupil a chce ošidit recept, tak by na to měl zapomenout a mazat do krámu!:-)

  • dani | 16. 1. 2016 01:43

    No nerada si stěžuju, ale upřímně řečeno... Tohle je fakt příšerný. Věřím, že kdo vejce nemůže, tak se nakonec naučí dělat výborný lívance bez vajec. Ale kdo je jenom nekoupil a chce ošidit recept, tak by na to měl zapomenout a mazat do krámu!:-)

  • Andrea Čeňková | 16. 9. 2015 09:47

    Několikrát vyzkoušené skvělé lívance, přítel by se po nich mohl utlouct :)

  • Radka | 8. 5. 2015 17:07

    Vynikající :-)) :-))

  • švestička | 5. 5. 2014 19:22

    mý první lívance a hned jak od babičky,díky :-* :-P :-D :-)) <3 <:-) 8-) :-* :-[ ;-) :-P :-D :-)

  • Julie | 31. 8. 2013 20:04

    To byla bašta! A fakticky není znát, že v nich není vajíčko. Děkuji, šlo to hladce.

  • Týna | 4. 4. 2013 17:00

    Byly vynikající :-))

  • jmuell1 | 6. 11. 2012 16:18

    Když jsem je dělala prvně, měla jsem trochu obavy. Ale neměla jsem moc velkou volbu - neměla jsem vejce! Dnes mám v lednici 20 vajec a stejně dělám lívance znovu! Jsou moc dobré, nikdo nic nepoznal a jen se po nich zaprášilo. Díky za fajn receptík.

  • Valerie | 25. 5. 2012 11:18

    stejný recept mám od mojí mamky, lívanečky jsou bezvadný a v létě na ně dáváme jen smetanu a čerstvé ovoce a když zbydou dají se stejně sníst i studený :-P <:-) <:-) <3

  • Gajdošková | 2. 4. 2012 15:08

    Byly moc dobré, děkuji.

  • Anna | 24. 2. 2012 10:44

    Díky prázdninám si dopřáváme a snídaně děláme společně. Lívanečky jedna báseň, každý si ozdobil čím mu bylo libo.

  • Klárka | 8. 12. 2011 07:37

    Ty byly!!! :-*

  • Myšková | 26. 7. 2011 22:33

    Chutnaly moc dobře, hezky nakynuly a nepoznala bych, že v nich není vejce. Spucly se do posledního, vajíčka už dávat nebudu, je to zbytečné. Doporučuji zkusit, jde to ;-) :-P

  • běžec | 27. 6. 2011 17:38

    byly výborný, nadýchaný jak peřina, nabývaly ještě na pánvičce při smažení, lepší jsme ještě neměli

  • Happy | 17. 5. 2011 07:07

    Byly k večeři a byly super :-P :-))

  • Zdena | 1. 5. 2011 15:48

    Moc dobré. U nás na jedničku :-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Lívance Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Sladké Bezmasá jídla Snídaně Oběd Svačina Večeře Smažení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé ovoce Droždí Marmeláda Mléko Olej Polohrubá mouka Skořicový cukr Šlehačka Sůl Vanilkový cukr Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná bageta

Plněná bageta

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Smetanovo kokosový jablečný moučník

Smetanovo kokosový jablečný moučník

Zapečené palačinky se špenátem

Zapečené palačinky se špenátem

Piškotové těsto

Piškotové těsto

Základní těsto na pizzu

Základní těsto na pizzu

Mozzarella na gril, pánev nebo do trouby

Mozzarella na gril, pánev nebo do…

Celerové karbanátky (sekaná)

Celerové karbanátky (sekaná)

Fitness jogurtový koláč nepečený

Fitness jogurtový koláč nepečený

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

27
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.
Listové těsto dle…
14
Cizrnová polévka - vydatná
Cizrnová polévka -…
12
Šlehačková roláda
Šlehačková roláda

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Comic-Con Brno přivítá hvězdy Policejní akademie!

Comic-Con Brno přivítá hvězdy Policejní akademie!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Lívance
Lívance
LÍVANCE
LÍVANCE
Lívance a la Jamie Oliver
Lívance a la Jamie Oliver
Lívance II.
Lívance II.
Lívance s borůvkami a medovou slaninou
Lívance s borůvkami a medovou slaninou
Lívance s citronovým /pomerančovým krémem
Lívance s citronovým /pomerančovým…
  • Recepty.cz
  • Lívance bez vajec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact