Lívanec je tradiční český moučník z kynutého litého těsta (odtud jejich název), které se jí nejčastěji na sladko – s povidly, marmeládou, čerstvým ovocem nebo třeba tvarohem. Můžete jej servírovat jako snídani, svačinu nebo samostatný moučník k odpolední kávě.
Já je smažím, nepeču. Netuším totiž jak se pečou lívance. Ale jinak jsou fakt dobré a mléko nahrazuji kefírem, mají lepší chuť. ;-)
jsou výborný mám na ně tip když je budete jíst tak dejte2 džemy pak jsou dobré :-\
nejhorší recept který jsem zkoušela, ne ne a ne! :-(
Jsou fakt luxusní <3 <3 <3
Zrovna jsem je dosmažila a jsou fakt luxusní <3 <3 <3
:-D :-D :-D
:-D
:-D
Skvělý ;-)
To nejhorší, co můžete disgrafikovi udělat, je zavírat oči před jeho hrubicemi.
Když už nekompromisně chcete kritizovat malé holčiny kvůli gramatice, tak se ji sama naučte, protože je tam ještě jedna gramatická chyba a to - sami- mělo by být samy, když jsou to dívky. Ale nejsem si jistá, že je v tomto případě nutné probírat gramatiku, když ta děvčata byla pyšná na to, že v tom svém věku vaří!!!!!!! jestli se Váš život odvíjí podle shody podmětu s přísudkem, tak je mi Vás moc líto :-(
disgrafikovi je jedno, jestli se lívance povedli nebo povedly. Miluju lidi, kteří neumí pochválit a jen vyhledávají chyby druhých
Povedly, děvenky, povedly. I ve dvanácti můžete zvládnout shodu podmětu s přísudkem. Nejen lívance. :-)
a taky vejce a máslo :-!
Tak to musíte vynechat i mléko :-\
To je pro nás vegany ta nejlepší zpráva ;-)
Chcete udělat lívance a nemáte vejce ? Jde to. Já je tam zapomněla dát, uvědomila jsem si to když jsem opékala poslední kousek. Dnes je jdu udělat znova a už s vejci :-D :-D 8-)
Lívance děláme poprvé sami. Je nám teprve dvanáct a jsou tak dobré a opravdu se nám povedli <3 <3 <3 <3 <3
moc víborné a hlavně nejlepší toje s jahodama <3 <3
Výborné a k nim dnes natrhané borůvky se smetanou, luxusní!! Droždí jsem dala celé.
Výborné a k nim dnes natrhané borůvky se smetanou, luxusní!! Droždí jsem dala celé.
A já to máslo cpu do těsta:-(
Mňam, jsou opravdu špičkové, vnouček snědl 5 kousků a to dělám velké přes celý talíř :-D :-))
Jsou výborný! :-P :-)
Jjj :-D
Také to zkusím. :-)
k čemu je to máslo??? v receptu není. Na pomaštění?
<3 Mnam
Mnam byly vyjimečné :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
Nevíte kolik pak bude z tohoto množství lívanců.?? :-)
Kvásek jsem vmíchala až naposled a i tak byly lívance výborné... Doporučuji
Recept úžasný budu dělat,holky si pošmákli :-P :-P :-P jen se olizovali i s dědou :-D :-D :-D :-D
asi tak
Skvělé, příště je budu muset udělat z litru mlíka :-) Zmizely nějak rychle :-D
Já dělám lívance na starém velkém - po babičce zděděném kulatém lívanečníku- místo jakéholiv tuku lívanečky smažím jen potřením celé plochy lívanečníku napíchnutým na vidličku pořádným kouskem špeku. Dělám velké, přes celou plochu rozlité lívanečky, které jsou slabší než na obrázkách, já je dělám na dva způsoby- hned teplé je dávám s rozmačkanýma jahodama se šlehačkou, a ty co zbydou plním směsí - moučkový cukr rozmíchám s kakaem a z jedný strany lívanečky posypu a nešetřím, potom je zabalím jako palačinky, jdou krásně, protože jsou slabé, a naskládám je na tác, kde se krásně proleží a když si je večer dáte ke kafíčku, tak si kousnete jako do čokolády-úžasná ňamka
Také mohu doporučit - právě je dělám a jsou vynikající - mouku jsem dala půl na půl hladká a polohrubá :-)
Také jsem zkoušela, a byly výborný, chválím, a děkuji za recept ;-)
Vynikající ...úplný chuťový orgasmus :-) s borůvkami a se šlehačkou ..mňam :-)
Tyto lívanečky mohu jen a jen doporučit. Jsou fantastické...nadýchané a vláčné..no prostě mňamka. Jen bych do těsta dala tak o 10g cukru více! :-*
www.zumail.cz/jsemzuu/6cbed2e80f296daa
já si přihřeji mléko a dám vejce a mouku vyšlehám a pak přimíchám kvásek jednoduší postup nevím ale snad se osvěčí
Teď servíruju s višňovou marmeládou a zakysanou smetanou. Dobrota :-)
Dělám je pravidelně, jsou už i v záložce super recepty ;-) Můžu jen doporučit :-P
Tak to je dobrý tip na zdravější přípravu.Určitě to tak někdy vyzkouším. :-\
Momentálně mi kyne těsto, tak jsem pak zvědavá....určitě napíši výsledek :-)
Opravdu skvělé, povedly se mi, i když jsem je dělala naposledy před 10 lety a 20 kily. :-)
výborné! mňamka (také jsem dala moukau půl napůl hladkou a polohr. a kypř.prášek, dle předešlých rad)
Panečku, je to těžší než se zdá..
...místo moučkového cukru dávám vanilkový :-P ,mouku dávám půl na půl-hladká s polohrubou.
http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU
jsou nejlepši ted je delam
Kdyz uz opravdu nemuzete z casoveho duvodu pockat az testo vykyne, prisypte do nej trochu prasku do peciva a zacnete hned smazit. Livanecky krasne vybehnou primo na panvicce a nikdo nepozna, ze jste to trochu osidili. Ja se priznavam, ze kdyz livance delam, davam do testa hned oboji, jak drozdi tak prasek a zacinu smazit temer okamzite.
Hano, lívance dělám často, nic nevážím, ale droždí dávám určitě víc. Nejmíň jednou tolik a teplé mléko. Pokud spěchám postavím nádobu s těstem do teplé vody, nebo do vlahé trouby....zkrátka někam do tepla, aby rychleji nakynulo.
Opravdu vyborne Akorat to kynuti trvalo trochu dele...ale to bude asi tim, ze nedelam s kynutym testem
Vynikající Lívanečky
Opravdu skvely recept! Delala jsem livance poprve a byly opravdu dobre! Davam za 1!
100 g másla je na promaštění lívanečníku.
Na co je 100g másla? Já se z toho snad zblázním. Začla jsem z toho kejchat.
Chutne!;o)
moc jste mi pomohla, díky.
výborné...ty 4 porce jsme smlsli ve 2;-)