• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Lívance
Napište svůj komentář k receptu

Lívance

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 151
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lívance
Lívance
Lívance
Lívance
Lívance
Lívance
4fotografie
Nahrát fotku
 

Lívanec je tradiční český moučník z kynutého litého těsta (odtud jejich název), které se jí nejčastěji na sladko – s povidly, marmeládou, čerstvým ovocem nebo třeba tvarohem. Můžete jej servírovat jako snídani, svačinu nebo samostatný moučník k odpolední kávě.

Lívance

Suroviny

4 porce
    • 100
      g máslo
    • sůl
    • 300
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 500
      ml mléko
    • 30
      g moučkový cukr
    • 15
      g droždí

Postup přípravy receptu

1
Těsto na lívance: droždí rozetřeme s cukrem, přidáme lžíci mouky, lžíci mléka a těsto na lívance necháme kynout. Pak přidáme vejce, sůl, rozmícháme a přidáme střídavě mouku, mléko, aby se neutvořily žmolky. Těsto necháme vykynout, až nabude dvojnásobný objem. Důlky lívanečníku vždy promastíme a lijeme do nich naběračkou těsto. Lívance opékáme po obou stranách dorůžova.

RADA: Jak na nadýchané lívance bez připálení?

2
Pečené lívance mažeme povidly, sypeme strouhaným tvarohem a kropíme smetanou. Lívance se také mohou posypat skořicí smíchanou s cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravé Americké Lívance

Pravé Americké Lívance

Broskvové (meruňkové) lívance II.

Broskvové (meruňkové) lívance II.

Vynikající tvarohové lívance

Vynikající tvarohové lívance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • šťoura | 7. 3. 2017 09:37

    Já je smažím, nepeču. Netuším totiž jak se pečou lívance. Ale jinak jsou fakt dobré a mléko nahrazuji kefírem, mají lepší chuť. ;-)

  • matěj | 14. 1. 2017 18:46

    jsou výborný mám na ně tip když je budete jíst tak dejte2 džemy pak jsou dobré :-\

  • Eliška | 2. 12. 2016 15:48

    nejhorší recept který jsem zkoušela, ne ne a ne! :-(

  • Michala | 6. 11. 2016 12:29

    Jsou fakt luxusní <3 <3 <3

  • Michala R. | 6. 11. 2016 12:27

    Zrovna jsem je dosmažila a jsou fakt luxusní <3 <3 <3

  • kakaa666 | 22. 10. 2016 08:19

    :-D :-D :-D

  • kakaa666 | 22. 10. 2016 08:18

    :-D

  • kakaa666 | 22. 10. 2016 08:18

    :-D

  • Jaja | 16. 8. 2016 20:24

    Skvělý ;-)

  • Marie | 20. 5. 2016 21:16

    To nejhorší, co můžete disgrafikovi udělat, je zavírat oči před jeho hrubicemi.

  • Aneta | 25. 3. 2016 10:30

    Když už nekompromisně chcete kritizovat malé holčiny kvůli gramatice, tak se ji sama naučte, protože je tam ještě jedna gramatická chyba a to - sami- mělo by být samy, když jsou to dívky. Ale nejsem si jistá, že je v tomto případě nutné probírat gramatiku, když ta děvčata byla pyšná na to, že v tom svém věku vaří!!!!!!! jestli se Váš život odvíjí podle shody podmětu s přísudkem, tak je mi Vás moc líto :-(

  • jana.subi | 9. 2. 2016 18:38

    disgrafikovi je jedno, jestli se lívance povedli nebo povedly. Miluju lidi, kteří neumí pochválit a jen vyhledávají chyby druhých :'(

  • Zuzana | 29. 12. 2015 00:33

    Povedly, děvenky, povedly. I ve dvanácti můžete zvládnout shodu podmětu s přísudkem. Nejen lívance. :-)

  • miki | 8. 12. 2015 17:13

    a taky vejce a máslo :-!

  • Paj1nka | 21. 11. 2015 20:09

    Tak to musíte vynechat i mléko :-\

  • ivet.svobodova1 | 27. 7. 2015 20:20

    Luxusní nadýchané těsto :)

  • Mari.majda | 15. 4. 2015 15:32

    To je pro nás vegany ta nejlepší zpráva ;-)

  • Ivana | 16. 2. 2015 16:31

    Chcete udělat lívance a nemáte vejce ? Jde to. Já je tam zapomněla dát, uvědomila jsem si to když jsem opékala poslední kousek. Dnes je jdu udělat znova a už s vejci :-D :-D 8-)

  • sheila17 | 15. 2. 2015 19:00

    Byly lehoučké, nadýchané. <3

  • Barča a Maruška | 27. 10. 2014 10:46

    Lívance děláme poprvé sami. Je nám teprve dvanáct a jsou tak dobré a opravdu se nám povedli :) <3 <3 <3 <3 <3

  • sára | 11. 10. 2014 17:47

    moc víborné a hlavně nejlepší toje s jahodama <3 <3

  • allena89
    allena89 | 12. 7. 2014 19:50

    Výborné a k nim dnes natrhané borůvky se smetanou, luxusní!! Droždí jsem dala celé.

  • allena89
    allena89 | 12. 7. 2014 19:50

    Výborné a k nim dnes natrhané borůvky se smetanou, luxusní!! Droždí jsem dala celé.

  • blanka | 17. 6. 2014 14:07

    A já to máslo cpu do těsta:-(

  • Lada Kvěšová | 30. 5. 2014 20:31

    Mňam, jsou opravdu špičkové, vnouček snědl 5 kousků a to dělám velké přes celý talíř :-D :-))

  • penzionalenka
    penzionalenka | 28. 5. 2014 19:54

    <3 <3 Moje slabost :-| <3 <:-)

  • Lukas | 12. 5. 2014 20:27

    Jsou výborný! :-P :-)

  • David | 2. 5. 2014 18:38

    Jjj :-D

  • lenka | 2. 4. 2014 15:02

    Také to zkusím. :-)

  • bastes | 7. 3. 2014 22:10

    je tam psáno že se jím vymazává lívanečník ;-)

  • blanka | 15. 11. 2013 15:04

    k čemu je to máslo??? v receptu není. Na pomaštění?

  • bajanaba | 23. 7. 2013 13:03

    Byly výborný :-)

  • fanouš 222 | 15. 7. 2013 12:22

    <3 Mnam

  • M | 15. 7. 2013 12:21

    Mnam byly vyjimečné :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • Malábardotka | 28. 3. 2013 07:08

    Také jsem přidala trochu více droždí ale jinak byly výborné :-)

  • prťavec
    prťavec | 1. 3. 2013 13:55

    Já naposledy dala asi kolem 25-30 g droždí a byly ještě lepší :)

  • Mája | 16. 2. 2013 09:59

    Nevíte kolik pak bude z tohoto množství lívanců.?? :-)

  • Very.N | 24. 1. 2013 12:14

    Kvásek jsem vmíchala až naposled a i tak byly lívance výborné... Doporučuji :)

  • Věrka | 29. 12. 2012 16:46

    Recept úžasný budu dělat,holky si pošmákli :-P :-P :-P jen se olizovali i s dědou :-D :-D :-D :-D

  • jana | 28. 12. 2012 19:27

    asi tak :D

  • nerusa | 11. 11. 2012 12:55

    Skvělé, příště je budu muset udělat z litru mlíka :-) Zmizely nějak rychle :-D

  • Anette Abeja
    Anette Abeja | 8. 11. 2012 13:17

    Dobrý recept a lívance jsou výborné :)

  • lucka | 4. 11. 2012 13:06

    Já dělám lívance na starém velkém - po babičce zděděném kulatém lívanečníku- místo jakéholiv tuku lívanečky smažím jen potřením celé plochy lívanečníku napíchnutým na vidličku pořádným kouskem špeku. Dělám velké, přes celou plochu rozlité lívanečky, které jsou slabší než na obrázkách, já je dělám na dva způsoby- hned teplé je dávám s rozmačkanýma jahodama se šlehačkou, a ty co zbydou plním směsí - moučkový cukr rozmíchám s kakaem a z jedný strany lívanečky posypu a nešetřím, potom je zabalím jako palačinky, jdou krásně, protože jsou slabé, a naskládám je na tác, kde se krásně proleží a když si je večer dáte ke kafíčku, tak si kousnete jako do čokolády-úžasná ňamka

  • Iveta | 31. 10. 2012 18:42

    Také mohu doporučit - právě je dělám a jsou vynikající - mouku jsem dala půl na půl hladká a polohrubá :-)

  • Cukrářka Hanka
    Cukrářka Hanka | 28. 10. 2012 11:10

    Také jsem zkoušela, a byly výborný, chválím, a děkuji za recept ;-)

  • ajki | 11. 10. 2012 17:15

    Vynikající ...úplný chuťový orgasmus :-) s borůvkami a se šlehačkou ..mňam :-)

  • Pavla | 3. 10. 2012 21:05

    Tyto lívanečky mohu jen a jen doporučit. Jsou fantastické...nadýchané a vláčné..no prostě mňamka. Jen bych do těsta dala tak o 10g cukru více! :-*

  • bgv | 30. 9. 2012 22:14

    www.zumail.cz/jsemzuu/6cbed2e80f296daa

  • monika | 26. 9. 2012 10:36

    já si přihřeji mléko a dám vejce a mouku vyšlehám a pak přimíchám kvásek jednoduší postup nevím ale snad se osvěčí

  • lambda | 14. 8. 2012 20:16

    Teď servíruju s višňovou marmeládou a zakysanou smetanou. Dobrota :-)

  • Eliška | 9. 8. 2012 13:31

    Dělám je pravidelně, jsou už i v záložce super recepty ;-) Můžu jen doporučit :-P

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 22. 12. 2011 12:24

    Mňam! To by mohlo být dobré! :-)

  • ŠKORNÍKOVÁ | 1. 12. 2011 14:57

    Tak to je dobrý tip na zdravější přípravu.Určitě to tak někdy vyzkouším. :-\

  • thellma | 1. 12. 2011 12:19

    Dělala jsem v troubě , v plechu na minipizzy, moc dobré.

  • rafanovic | 23. 10. 2011 19:04

    Momentálně mi kyne těsto, tak jsem pak zvědavá....určitě napíši výsledek :-)

  • barus.v | 13. 9. 2011 09:43

    Opravdu skvělé, povedly se mi, i když jsem je dělala naposledy před 10 lety a 20 kily. :-)

  • smolici
    smolici | 6. 8. 2011 15:42

    výborné! mňamka (také jsem dala moukau půl napůl hladkou a polohr. a kypř.prášek, dle předešlých rad)

  • Roman | 24. 7. 2011 16:41

    Panečku, je to těžší než se zdá..

  • recepty73
    recepty73 | 26. 2. 2011 19:04

    ...místo moučkového cukru dávám vanilkový :-P ,mouku dávám půl na půl-hladká s polohrubou.

  • prťavec
    prťavec | 22. 2. 2011 08:05

    Skutecne vynikajici! :)

  • nladya | 7. 2. 2011 20:15

    právě jsem lívanečky dojedla, jsou výborné!

  • tonca | 20. 12. 2010 17:40

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • simona | 6. 11. 2010 18:15

    jsou nejlepši ted je delam

  • Apina Hrbek | 17. 6. 2009 11:11

    Kdyz uz opravdu nemuzete z casoveho duvodu pockat az testo vykyne, prisypte do nej trochu prasku do peciva a zacnete hned smazit. Livanecky krasne vybehnou primo na panvicce a nikdo nepozna, ze jste to trochu osidili. Ja se priznavam, ze kdyz livance delam, davam do testa hned oboji, jak drozdi tak prasek a zacinu smazit temer okamzite.

  • Jana T. | 16. 6. 2009 22:21

    Hano, lívance dělám často, nic nevážím, ale droždí dávám určitě víc. Nejmíň jednou tolik a teplé mléko. Pokud spěchám postavím nádobu s těstem do teplé vody, nebo do vlahé trouby....zkrátka někam do tepla, aby rychleji nakynulo.

  • Hana Chytrá | 16. 6. 2009 20:41

    Opravdu vyborne :) Akorat to kynuti trvalo trochu dele...ale to bude asi tim, ze nedelam s kynutym testem :)

  • Kamilka | 24. 11. 2007 13:51

    Vynikající Lívanečky

  • Lucie Kadera | 3. 10. 2007 01:36

    Opravdu skvely recept! Delala jsem livance poprve a byly opravdu dobre! Davam za 1!

  • Kuchařka on-line | 12. 2. 2007 20:06

    100 g másla je na promaštění lívanečníku.

  • Zuzanka | 12. 2. 2007 17:28

    Na co je 100g másla? Já se z toho snad zblázním. Začla jsem z toho kejchat.

  • Efinka | 7. 2. 2007 18:47

    Chutne!;o)

  • Anonym | 18. 9. 2006 17:01

    moc jste mi pomohla, díky.

  • Alice | 12. 3. 2006 12:45

    výborné...ty 4 porce jsme smlsli ve 2;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Lívance
Pokrmy Sladké Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bůček pro správné chlapy

Bůček pro správné chlapy

Vepřové v alobalu

Vepřové v alobalu

Dort pro chlapy

Dort pro chlapy

Banánovo-jahodový dort

Banánovo-jahodový dort

Těstoviny se žampiony ala pizza

Těstoviny se žampiony ala pizza

Houbová smetanová omáčka

Houbová smetanová omáčka

Indický chléb (Naan / Chapati)

Indický chléb (Naan / Chapati)

Langoše jednohubky

Langoše jednohubky

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené mleté maso se žampióny

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

67
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
49
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
35
Míša řezy
Míša řezy
33
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
32
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Pepa a Radko v Blesk Poslední výzvě: &#039;Vypadnutí byla rána z milosti,&#039; říká Pepa. Jak se s vyřazením popasoval Radko?

Pepa a Radko v Blesk Poslední výzvě: &#039;Vypadnutí byla rána z milosti,&#039; říká Pepa. Jak se s vyřazením popasoval Radko?

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Další doporučené recepty:

Litoměřická směs
Litoměřická směs
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým přelivem
Litý koláč s tvarohem
Litý koláč s tvarohem
LÍVANCE
LÍVANCE
Lívance a la Jamie Oliver
Lívance a la Jamie Oliver
Lívance bez vajec
Lívance bez vajec
  • Recepty.cz
  • Lívance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact