• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Litý, kynutý, perníkový beránek
Napište svůj komentář k receptu

Litý, kynutý, perníkový beránek

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Litý, kynutý, perníkový beránek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g hladká mouka
    • 150
      g med
    • 50
      g sádlo
    • 50
      g máslo
    • 2
      vejce
    • 400
      ml mléko
    • 1
      balíček rozinky
    • 1
      perníkové koření
    • 1
      lžíce kakao
    • 2
      lžička skořice
    • 1
      lžička jedlá soda
    • sůl
    • 20
      g droždí
    • hnědý rum nebo černý čaj
    • mandle posekané a lískové ořechy 1:1
  • Citrónová poleva
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce voda
    • 2
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Necháme vzejít kvásek v 6 lžících mléka a 1 lžičce cukru. Rozinky namočíme do rumu či čaje(nic se nestane, když smícháte obojí dohromady), med utřeme s vejci a změkklým máslem. Přidáme do prosáté mouky ze solí, sodou, kakaem a kořením. Přidáme kvásek a postupně přiléváme mléko. Zaděláme hustější lité těsto, které necháme kynout 20 minut.
2
Poté přidáme rozinky a ořechy. Nalijeme do pečlivě vymazané a vysypané formy a necháme dalších 20 minut kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 1 hodinu. Vychladlého beránka potřeme citónovou polevou a dozdobíme dle fantazie. Množství těsta je do velké kameninové formy. Na velikonoce peču i klasického beránka, a vždy se jako první sní tento.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý beránek

Kynutý beránek

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka V. | 13. 4. 2007 13:35

    Markéto, je to první recept, který jsem od vás zkusila. Zatím se mi vaše recepty zdály být překombinované a většinou i dost kalorické. Ovšem tento beránek nám moc chutnal, tak se omlouvám a zkusím i jiné recepty. Jen jsem dala prášek do perníku místo koření a trošku to bylo cítit. Ale to je moje chyba, že špatně čtu,pro vás za 1. Je pravda,že to není moc sladké, ale to my naopak rádi .....

  • Jana | 9. 4. 2007 08:35

    Recept jsem vyzkoušela, ale bohužel těsto není moc sladké, takže u rodiny moc velký úspěch nezískalo.

  • Jana Remková | 19. 3. 2007 17:44

    určitě vyzkouším,vypadá to super

  • Maruš | 19. 3. 2007 11:29

    Páni... o velikonoce to vyzkouším,jsem pro každou změnu :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Droždí Hladká mouka Hnědý rum Jedlá soda Kakao Mandle Máslo Med Mléko Moučkový cukr Perníkové koření Polohrubá mouka Rozinky Sádlo Skořice Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé chilli fazole

Rychlé chilli fazole

Zapékané brambory s brokolicí a kuřecím masem

Zapékané brambory s brokolicí a…

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Ořechové kostky - miniřezy

Ořechové kostky - miniřezy

Lokše (langoše)

Lokše (langoše)

Plněné smažené žampiony

Plněné smažené žampiony

Výborná drobenková buchta

Výborná drobenková buchta

Čevapčiči po našem

Čevapčiči po našem

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

65
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
35
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový)…
30
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží
26
Rybízová šťáva za studena
Rybízová šťáva za studena
21
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Charlotte Gottová zbořila internet! Fanoušci lapají po dechu

Charlotte Gottová zbořila internet! Fanoušci lapají po dechu

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 29. 7. 2025: Kdo pocítí lehké napětí a kdo by měl zapracovat na vztazích?

Denní horoskop na úterý 29. 7. 2025: Kdo pocítí lehké napětí a kdo by měl zapracovat na vztazích?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): Zmatky kolem pohřbu!

Jiří Krampol (†87): Zmatky kolem pohřbu!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Litý, kynutý, perníkový beránek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact