• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Litý, kynutý, perníkový beránek
Napište svůj komentář k receptu

Litý, kynutý, perníkový beránek

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Litý, kynutý, perníkový beránek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g hladká mouka
    • 150
      g med
    • 50
      g sádlo
    • 50
      g máslo
    • 2
      vejce
    • 400
      ml mléko
    • 1
      balíček rozinky
    • 1
      perníkové koření
    • 1
      lžíce kakao
    • 2
      lžička skořice
    • 1
      lžička jedlá soda
    • sůl
    • 20
      g droždí
    • hnědý rum nebo černý čaj
    • mandle posekané a lískové ořechy 1:1
  • Citrónová poleva
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce voda
    • 2
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Necháme vzejít kvásek v 6 lžících mléka a 1 lžičce cukru. Rozinky namočíme do rumu či čaje(nic se nestane, když smícháte obojí dohromady), med utřeme s vejci a změkklým máslem. Přidáme do prosáté mouky ze solí, sodou, kakaem a kořením. Přidáme kvásek a postupně přiléváme mléko. Zaděláme hustější lité těsto, které necháme kynout 20 minut.
2
Poté přidáme rozinky a ořechy. Nalijeme do pečlivě vymazané a vysypané formy a necháme dalších 20 minut kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 1 hodinu. Vychladlého beránka potřeme citónovou polevou a dozdobíme dle fantazie. Množství těsta je do velké kameninové formy. Na velikonoce peču i klasického beránka, a vždy se jako první sní tento.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý beránek

Kynutý beránek

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka V. | 13. 4. 2007 13:35

    Markéto, je to první recept, který jsem od vás zkusila. Zatím se mi vaše recepty zdály být překombinované a většinou i dost kalorické. Ovšem tento beránek nám moc chutnal, tak se omlouvám a zkusím i jiné recepty. Jen jsem dala prášek do perníku místo koření a trošku to bylo cítit. Ale to je moje chyba, že špatně čtu,pro vás za 1. Je pravda,že to není moc sladké, ale to my naopak rádi .....

  • Jana | 9. 4. 2007 08:35

    Recept jsem vyzkoušela, ale bohužel těsto není moc sladké, takže u rodiny moc velký úspěch nezískalo.

  • Jana Remková | 19. 3. 2007 17:44

    určitě vyzkouším,vypadá to super

  • Maruš | 19. 3. 2007 11:29

    Páni... o velikonoce to vyzkouším,jsem pro každou změnu :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Droždí Hladká mouka Hnědý rum Jedlá soda Kakao Mandle Máslo Med Mléko Moučkový cukr Perníkové koření Polohrubá mouka Rozinky Sádlo Skořice Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Zapečený pangasius

Zapečený pangasius

Cuketové špízy s masem

Cuketové špízy s masem

Meruňková zmrzlina

Meruňková zmrzlina

Makové muffiny s ovocem

Makové muffiny s ovocem

Kokosové řezy s citronem

Kokosové řezy s citronem

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

138
Kuřecí polévka s krupicovými noky
Kuřecí polévka s…
53
Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné
Lasagne - jednoduché,…
18
Jablečná buchta
Jablečná buchta
13
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
12
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Litý, kynutý, perníkový beránek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact