• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Litina
Napište svůj komentář k receptu

Litina

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Litina
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks brambory 4-5 vařených
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      l mléko
    • 3
      vejce
    • 1
      ks česnek palička
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      pepř mletý
    • 2
      dl sádlo + škvarky - nemusí být
    • 750
      g hrubá mouka
    • mák na posypání

Postup přípravy receptu

1
Těsto zadělat a nechat vykynout. Mělo by být hustější než je cmunda (bramborák). Plech vymazat a posypat mákem. Vykynuté těsto nalijeme na plech a necháme ještě v teple trochu kynout. Posypeme ještě trochu mákem a dáme péct do dost vyhřáté trouby.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana M. | 2. 4. 2007 09:54

    Znám litinu od své babičky, a dělala jsem ji vždy ze syrových brambor. Vyzkoušela jsem podle tohoto receptu z vařených a řekla bych, že je lepší :o))Moc se povedla, dávala jsem sušené kvasnice, mléka jen něco přes 1/2 litru a mouky necelé 1/2 kg. Nemám ráda, když je litina moc moučná. Včera jsem tu měla návštěvu a ta se doslova oblizovala až za ušima a ptali se, jestli mi můžou sníst všechno :o)))))))

  • Janinka | 11. 1. 2007 17:52

    SUPER!!! Opravdu to je skvělé, rychlé, chutné. Jediné, čím si nejsem moc jista je, zda je opravdu dobré to dělat na dva plechy. Já jsem dělala na jeden, ale z poloviční dávky (jen tak na zkoušku) a myslím si, že vyšší by to bylo ještě lepší :-)) Takže příště plnou dávku a na jeden plech. Opravdu chutnalo. Zkuste to!

  • Ivana Rakovanová | 9. 1. 2007 13:21

    Je lepší dát to na 2 plechy,aby litina byla nižší a křupavá.Nejlepší jsou opečené okraje ty zmizí jako první.

  • Hana Rožníčková | 9. 1. 2007 09:22

    Lenko, tam není 5 kg brambor, ale 5 kusů vařených.

  • Lenka Kristová | 8. 1. 2007 22:51

    Ivanko,dotaz...5 kg brambor a 3/4 kg mouky,to vejde na plech??Jak vysoká bude vrstva?

  • Ivana Rakovanová | 8. 1. 2007 17:09

    Janinko opravdu je to tak.Těsto je takové řidší.,ale nééééé moc.Zkuste dát méně mléka a potom přilít.Mouku můžete potom klidně přidat.Já ten recept opravdu nemám zapsaný.Dělám ho jen podle oka.Ale tak přibližně je to.Doufám,že se zadaří.

  • Janinka | 8. 1. 2007 16:21

    Děkuji mnohokrát za zveřejnění. Ještě se - pro jistotu - zeptám: všechno tekutý má přijít opravdu do těsta (celý litr mléka + dvě decky sádla + 3 vejce)??? Přijde mi to na 3/4 kg mouky docela dost ... Prosím o "uklidnění" :-)) jo - a jdu vařit 4-5 brambor :-)) Pěkný den.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Droždí Hrubá mouka Majoránka Mák Mléko Pepř mletý Sádlo Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květáková polévka II.

Květáková polévka II.

Jahodové řezy V.

Jahodové řezy V.

Jednoduché kokosky

Jednoduché kokosky

Brokolicová nádivka

Brokolicová nádivka

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Marináda na steaky

Marináda na steaky

Pečená zelenina - výborná

Pečená zelenina - výborná

Jadran dort

Jadran dort

Koprová omáčka se žampiony

Koprová omáčka se žampiony

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

302
Vepřový guláš (nejen) s husími játry v chlebu
Vepřový guláš (nejen) s…
94
Semínkové krekry s bylinkami
Semínkové krekry s…
34
Mrkvový dort s ořechy podle Máma peče doma
Mrkvový dort s ořechy…
32
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.
19
Játrové špízy
Játrové špízy

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Pavlína Pořízková na výročí smrti exmanžela (†75): Byla to sobecká láska!

Pavlína Pořízková na výročí smrti exmanžela (†75): Byla to sobecká láska!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Litina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact