• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Litina
Napište svůj komentář k receptu

Litina

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Litina
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks brambory 4-5 vařených
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      l mléko
    • 3
      vejce
    • 1
      ks česnek palička
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      pepř mletý
    • 2
      dl sádlo + škvarky - nemusí být
    • 750
      g hrubá mouka
    • mák na posypání

Postup přípravy receptu

1
Těsto zadělat a nechat vykynout. Mělo by být hustější než je cmunda (bramborák). Plech vymazat a posypat mákem. Vykynuté těsto nalijeme na plech a necháme ještě v teple trochu kynout. Posypeme ještě trochu mákem a dáme péct do dost vyhřáté trouby.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana M. | 2. 4. 2007 09:54

    Znám litinu od své babičky, a dělala jsem ji vždy ze syrových brambor. Vyzkoušela jsem podle tohoto receptu z vařených a řekla bych, že je lepší :o))Moc se povedla, dávala jsem sušené kvasnice, mléka jen něco přes 1/2 litru a mouky necelé 1/2 kg. Nemám ráda, když je litina moc moučná. Včera jsem tu měla návštěvu a ta se doslova oblizovala až za ušima a ptali se, jestli mi můžou sníst všechno :o)))))))

  • Janinka | 11. 1. 2007 17:52

    SUPER!!! Opravdu to je skvělé, rychlé, chutné. Jediné, čím si nejsem moc jista je, zda je opravdu dobré to dělat na dva plechy. Já jsem dělala na jeden, ale z poloviční dávky (jen tak na zkoušku) a myslím si, že vyšší by to bylo ještě lepší :-)) Takže příště plnou dávku a na jeden plech. Opravdu chutnalo. Zkuste to!

  • Ivana Rakovanová | 9. 1. 2007 13:21

    Je lepší dát to na 2 plechy,aby litina byla nižší a křupavá.Nejlepší jsou opečené okraje ty zmizí jako první.

  • Hana Rožníčková | 9. 1. 2007 09:22

    Lenko, tam není 5 kg brambor, ale 5 kusů vařených.

  • Lenka Kristová | 8. 1. 2007 22:51

    Ivanko,dotaz...5 kg brambor a 3/4 kg mouky,to vejde na plech??Jak vysoká bude vrstva?

  • Ivana Rakovanová | 8. 1. 2007 17:09

    Janinko opravdu je to tak.Těsto je takové řidší.,ale nééééé moc.Zkuste dát méně mléka a potom přilít.Mouku můžete potom klidně přidat.Já ten recept opravdu nemám zapsaný.Dělám ho jen podle oka.Ale tak přibližně je to.Doufám,že se zadaří.

  • Janinka | 8. 1. 2007 16:21

    Děkuji mnohokrát za zveřejnění. Ještě se - pro jistotu - zeptám: všechno tekutý má přijít opravdu do těsta (celý litr mléka + dvě decky sádla + 3 vejce)??? Přijde mi to na 3/4 kg mouky docela dost ... Prosím o "uklidnění" :-)) jo - a jdu vařit 4-5 brambor :-)) Pěkný den.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Droždí Hrubá mouka Majoránka Mák Mléko Pepř mletý Sádlo Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Patizony zapečené s hermelínem

Patizony zapečené s hermelínem

Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Halušky s tvarohem

Halušky s tvarohem

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Dietní buchta

Dietní buchta

Šneci nejen s tvarohem

Šneci nejen s tvarohem

Makovky - sladké housky

Makovky - sladké housky

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

42
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
27
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
26
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
24
Míša řezy
Míša řezy
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Manželka prince Harryho odhalila soukromí: Meghan popsala rodinné rituály!

Manželka prince Harryho odhalila soukromí: Meghan popsala rodinné rituály!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Litina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact