• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Litá buchta
Napište svůj komentář k receptu

Litá buchta

autor: Charlotte30
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Litá buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l mléko
    • 6
      ks vejce
    • 6
      lžíce hladká mouka (vrchovaté)
    • 6
      lžíce strouhanka
    • 6
      lžíce cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • borůvky (nebo jahody)

Postup přípravy receptu

1
Veškeré ingredience na litou buchtu, kromě ovoce, smícháme hromady a vypracujeme na tekuté těsto, které nalijeme do vymazaného pekáče. Povrch buchty rovnoměrně posypeme jahodami. Připravenou litou buchtu dáme upéci do předehřáté trouby na 180°C, přibližně na 30 minut. Teplotu pečení samozřejmě můžeme upravit podle specifik naší trouby a našich zkušeností. Hotovou buchtu necháme vychladnout a rovnou na plechu nakrájíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nejmilejší litá bublanina

Nejmilejší litá bublanina

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Buchta Majka

Buchta Majka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika | 22. 3. 2014 18:29

    Nadýchaná? Kde? :-D Víckrát dělat nebudu :-X

  • Jakob | 22. 6. 2012 18:23

    No právě sem dopekl. A popravdě ještě jsem neochutnal. Ale z nadýchané buchtičky se mi po dopečení stala pul centimetru silna placka :/

  • Charlotte30
    Charlotte30 | 6. 6. 2012 15:29

    ano je to tak,a pokud chceš mužeš na to pak dat ještě želatinu

  • Klára K. | 16. 5. 2012 18:40

    tu je nejaká chyba, ku 6-tím vajíčkam liter mlieka a vajcia ani nevyšlahať do peny, neviem, ale niekde sa vlúdila chybyčka :-\ :-\ =-O =-O

  • Blanka Wr. | 16. 5. 2012 10:42

    Určitě do buchty patří 1 litr mléka? Myslím, že i na palačinky dělám hustější těsto než je toto a tak se chci jen ujistit, jestli to tak opravdu má být. :-\

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Borůvky Cukr krupice Hladká mouka Mléko Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulová polévka se sýrem

Cibulová polévka se sýrem

Václavkový guláš

Václavkový guláš

Náš domácí štrúdl

Náš domácí štrúdl

Zahradní hamburgery - grilované

Zahradní hamburgery - grilované

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Přírodní maso s cuketou - minutka

Přírodní maso s cuketou - minutka

Nepečený ostružinový dort

Nepečený ostružinový dort

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Česneková pomazánka s mascarpone

Česneková pomazánka s mascarpone

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

67
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
52
Dýňová tortila
Dýňová tortila
34
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Další doporučené recepty:

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem
Listový závin se špenátem a balkánským…
Lišky na bílém víně s kotletou
Lišky na bílém víně s kotletou
Lišky na smetaně s knedlíkem
Lišky na smetaně s knedlíkem
Litoměřická směs
Litoměřická směs
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým přelivem
Litý koláč s tvarohem
Litý koláč s tvarohem
  • Recepty.cz
  • Litá buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact