• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Litá bublanina
Napište svůj komentář k receptu

Litá bublanina

autor: kacikJP
0.0
moje hodnoceni
2.1
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Litá bublanina
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l mléko
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 300
      g třešně

Postup přípravy receptu

1
Z ingrediencí zpracujeme těsto jako na palačinky - jen musí být o trošku hustší, ale zároveň musí téci. Takto zpracované těsto nalijeme do pekáčku, ve kterém jsme nechali rozpustit máslo (to máslo musí být opravdu dobře rozpuštěné a musí začít "bublat") a zasypeme třešněmi nebo jiným ovocem (borůvky, jahody apod.). Po vyjmutí z trouby ještě horké zasypeme cukrem.
2
Výborná je jak teplá, tak když náhodou zbyde, i studená z ledničky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nejmilejší litá bublanina

Nejmilejší litá bublanina

Litá buchta

Litá buchta

Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea | 10. 7. 2014 16:36

    A co použít hlavu??? Bože muj -_- snad poznáte jakou má to těsto konzistenci ne... zda-li moc hustou a nebo naopak..

  • Simča S.
    Simča S. | 30. 6. 2014 17:10

    No nevím, na litr mléka a 4 vejce mi přijde kilo mouky strašně moc. Řekla byc max. 700 - 750 g. Zkoušel tento rozpočet někdo? Mám doma mraky třešní, tak hledám, co z nich...

  • Tereza | 29. 11. 2012 15:26

    Tuhle bublaninu bych už podruhé neudělala je tuhá a není sladka (logicky).

  • Natotata | 20. 10. 2012 11:15

    Dělá se zásadně bez prášku do pečiva a spol. Posypat cukrem se může i před vložením do trouby. Poklást se může třešněmi, krájenými jahodami, švestkami, plátky jablek či hrušek ... :-)) Dělala jí už moje babička a je to fakt mňamka, po zchladnutí jsme jí zblajzli se sourozenci natotata. Bábi jí říkávala "Litina". Dneska se pod tímhle názvem najdou jen jakési bramborové placky... :-\

  • Lucka M. | 25. 5. 2006 13:16

    Tak tu z nám zdomu od malička:o) Pouze tedy v"borůvkové varinatě":o)) Děláme ji skoro stejně ale na klasický plech (s vyšším okrajem) ,na rozpuštěném másle nebo kapce oleje.A těsto je ušlehané z necelého půllitru mléka, asi 3 hodně vrchovatých lžic hladké mouky a 2-3 vajec. Nalije s e na plech a posype borůvkami (klidně z mražáku) Peče se cca na 180 pár minut(než ztmavnou kraje). Tuto litou bublaninu vůbec z plechu nevyndáváme-je příliš tenká. Pouze ještě horkou pocukrujeme a hnedka zdlábneme lžícemi. Když náhodou zbyde, je dobrá i studená a dá se už i přemístit z plechu jinam v neporušené podobě:o)

  • Anonym | 24. 5. 2006 19:17

    Dobrý den, prosím, kolik tam mám dát těch vajec? Děkuji

  • K K | 24. 5. 2006 16:51

    pro jistotu míry mého pekáče - 23x38 vysoký 8cm. Taky by to asi šlo i v dortové formě jen bych dala polovic těsto - to když vylejete tak má být na pekáči cca 2-3 cm

  • K K | 24. 5. 2006 16:47

    Ten pekáč má být klasický co v něm pečeme maso apod. - i bez kypřícího prášku to vyběhne, ale po vyndání z trouby bublanina zase slehne. Prdopeč nedávat - není to klasické těsto - právě proto nám tak chutná - zkuste a uvidíte

  • Jana z VM | 24. 5. 2006 14:44

    A co cukr ? Ten tam vůbec není? Stačí jen pocukrovat? Vůbec bych neodhadla množství mouky, uveďte alespoň orientačně .

  • Jaroslava Oumarová | 24. 5. 2006 11:32

    Zajímavý recept, ukládám a vyzkouším:-)

  • Pavlína Svitáková | 24. 5. 2006 11:00

    Souhlasím s p. Airan,také by mne zajímala velikost plechu a přidala bych možná taky ten prdopeč či štipku sody pro jistotu.

  • Airan | 24. 5. 2006 10:17

    Zajimavy napad, o takove bublanine jsem jeste neslysela:-) KK muzete uvest trochu presnejsi udaje (aspon zhruba na pekacek treba 30x40cm) Nedokazu si predstavit jak ma byt vysoka kdyz neni uveden prasek do peciva. Dekuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Polohrubá mouka Třešně Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočková polévka s rajčaty

Čočková polévka s rajčaty

Gyros po řecku s českým masem

Gyros po řecku s českým masem

Milánské špagety ala zuzanka

Milánské špagety ala zuzanka

Kuře s kysanou smetanou

Kuře s kysanou smetanou

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Domácí chléb pečený v troubě

Domácí chléb pečený v troubě

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Psí keksy

Psí keksy

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

60
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
58
Houbový guláš
Houbový guláš
57
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
46
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
43
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Litá bublanina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact