• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Listový závin se špenátem a balkánským sýrem
Napište svůj komentář k receptu

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Listový závin se špenátem a balkánským sýrem
Listový závin se špenátem a balkánským sýrem
Listový závin se špenátem a balkánským sýrem
Listový závin se špenátem a balkánským sýrem
Listový závin se špenátem a balkánským sýrem
Listový závin se špenátem a balkánským sýrem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks vejce na potření
    • 150
      g balkánský sýr 100-150
    • 1
      balíček listové těsto
    • 1
      balíček mražený špenát

Postup přípravy receptu

1
Špenát připravíme obvyklým způsobem, jen méně než obvykle osolíme. Listové těsto rozválíme jako na závin, střed poklademe špenátem a posypeme nahrubo nastrouhaným balkánským sýrem. Strany rozváleného těsta přeložíme přes sebe a celý závin potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vložíme do hodně rozpálené trouby, kterou asi po 5 minutách zmírníme na 180 °C a závin dopečeme. Chutná teplý i studený.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketový salát s balkánským sýrem

Cuketový salát s balkánským sýrem

Omeleta z těstovin s balkánským sýrem

Omeleta z těstovin s balkánským sýrem

Kuřecí řízky s olivami a balkánským sýrem

Kuřecí řízky s olivami a balkánským…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • andree | 22. 8. 2014 11:53

    Prave ho pecu...tak jsem zvedava...do jednoho spenat a do druheho jsem udelala pizza napln..uvidime co z toho bude...osobne mam obavy ze ten se spenatem se bude roztekat :( za nebude drzet...ale preju si at se to povede O:-) ;-)

  • Johanka | 23. 5. 2013 08:19

    Jenom dotaz - dal by se tam dát i špenát syrový,ochucený? :-$

  • Ondra T. | 11. 1. 2013 09:40

    Ale no tak, to snad dá rozum - listové těsto stačí mít chvíli mimo lednici a už se táhne jak med - co by asi tak mohlo udělat jinýho než se roztéct na kaši když mu zatopíte vařicí hmotou? Božínku ;)

  • Zdena | 2. 4. 2012 14:57

    Na syrové těsto se nedává nikdy horká náplň pokud to v něm není výslovně napsané.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 2. 4. 2012 12:07

    Mně se to nepovedlo. Závin se špenátem dělám, ale vždy ho tam dávám syrový. Takhle s "připraveným obvyklým způsobem" to bylo pro mě poprvé. Tak jsem udělala dušený špenát, nalila ho na listové těsto... a už to bylo :(. Jak byl ten špenát teplý, těsto mi úplně změnilo konzistenci na "bláto" a nedalo se s tím nic. Nakonec jsem to asi za 20 minut práce nějak podebrala pečicím papírem a přenesla na plech, po upečení je to jedlé, ale vypadá to jako Jabba Hutt z Hvězdných válek. Opravdu mi v tom receptu chyběla informace o tom, že špenát tam dávat až za studena nebo to připravovat na plechu rovnou...

  • pippiva
    pippiva | 6. 6. 2011 17:42

    Delam s ricottou, vejcem plus trocha muskatoveho orisku a strouhaneho parmezanu. Vyborne. ;-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 15. 11. 2010 10:50

    Dělám závin jako Airan s vejci, dobrý je i se sýrem Feta nebo Nivou :-)

  • Airan | 13. 11. 2006 14:04

    Ten zavin delam moc rada. Spenat je lepsi sekany nebo listovy (ne protlak) - do trochu vyzdimaneho spenatu davam syr rozdrobeny na vetsi kousky a primicham 4vejce. Je vynikajici! Obcas jako Yveta pridavam kousky kurete nebo peceneho bucku, tohle se snad nicim neda pokazut:-)

  • Lidka Kábrtová | 13. 11. 2006 08:57

    Mňam, na tohle se těším, špenát já miluju.

  • Yveta | 13. 11. 2006 01:22

    Tak toto je basta opravdu bombasticka. Delavam to casto a pridavam do spenatu i trosku na jemnoucko nasekaneho cesneku a speticku pepre. Jedine tak dostanu spenat do mych deti a manzela spenat, kteri jinak spenat, ktery ja moc miluji, nepozrou. Opravdu moc dobre, stoji to za to vyzkouset. Ja do zavinu nekdy pridavam pecene kure, kdyz obcas zbude a nebo i tunu z konzervy ci nadrobno nakrajenou sunku, ale to je pouze zpestreni pro me stravniky doma. Ja mam nejradejic variantu spenat-syr a musim se drzet, abych to vsechna sama nesnedla.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané štrůdly a rolády Jednohubky
Chuťovky Slané Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Listové těsto Mražený špenát Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květáková polévka s mrkví

Květáková polévka s mrkví

Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv…

Pivní vrabci

Pivní vrabci

Kapustové karbanátky II

Kapustové karbanátky II

Nakládaný pivní Hermelín

Nakládaný pivní Hermelín

Cejn na bylinkách

Cejn na bylinkách

Med nebo sirup z květů divizny

Med nebo sirup z květů divizny

Perník s čokoládou a kokosem

Perník s čokoládou a kokosem

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

63
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
19
Naložené mozzarella kuličky
Naložené mozzarella…
18
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
17
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
15
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

Listový závin bez překládání
Listový závin bez překládání
Listový závin pro gurmány
Listový závin pro gurmány
Listový závin s tvarohem a sušeným ovocem
Listový závin s tvarohem a sušeným…
Lišky na bílém víně s kotletou
Lišky na bílém víně s kotletou
Lišky na smetaně s knedlíkem
Lišky na smetaně s knedlíkem
Litá buchta
Litá buchta
  • Recepty.cz
  • Listový závin se špenátem a balkánským sýrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact