g
sušené ovoce
- meruňky, višně, třešně, švestky... dle chuti
2
ks
vejce
100
g
cukr krupice
2
lžíce
vanilkový pudink
- prášek
1
ks
vanilkový cukr
rozšlehané vejce
na potření
hladká mouka
na podsypání
moučkový cukr
na posypání
pečící papír
na plech
Postup přípravy receptu
1
Sušené ovoce spaříme vařící vodou, necháme 10 minut stát, pak necháme dobře okapat a pokrájíme ho na menší kousky.
2
Tvaroh smícháme s vajíčky, cukry a pudinkem, vmícháme i pokrájené ovoce.
3
Těsto rozdělíme na polovinu, vyválíme na pomoučněném stole dva pláty, které potřeme tvarohovou směsí s ovoce, zavineme, okraje přitiskneme a zahneme a záviny přeneseme na plech s pečícím papírem.
4
Záviny potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do předehřáté trouby ny cca 200°C dozlatova.
5
Upečený závin před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.