• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Listový štrůdl s jablky a ruměnkami
Napište svůj komentář k receptu

Listový štrůdl s jablky a ruměnkami

autor: Jana2222
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Listový štrůdl s jablky a ruměnkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček listové těsto nejlépe Nowaco-3ks v balení
    • 750
      g jablka nastrouhaná - krájená čo sekaná
    • 1
      lžíce skořice
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      balíček ruměnky
    • 1
      balíček dětské piškoty

Postup přípravy receptu

1
Vyválíme si plát listového těsta, vždy si dáme zleva do prava širší stranu těsta a válíme odshora dolu na délku, šířku necháme, event. trochu rozšíříme. Poukládáme tak v rozmezí 2-3 cm nebo klidně vedle sebe piškoty, na ně dáme jablíčka, pocukrujeme a dáme vše, co chceme, a na to nasypeme strouhané perníky Opavia Ruměnky (stačí, když dáte nastrouhané jen ty ruměnky a trošku cukru dle kyselosti jablíček), zabalíme.
2
Vždy uděláme 3 záviny z toho. Když si chceme vyhrát a udělat dětem radost, tak si to nakrájíme na čtverce a děláme z toho měšce (nezaložit jako šáteček, ale dát do měšce - je důležité potřít vajíčkem těsto tam, kde se bude spojovat, jinak by se vám při pečení rozbalilo). Samozřejmě i závin na konci protřeme vajíčkem, aby se "neodlepil", pokapeme vodou a do trouby dáme plechový hrnek s vodou, a dáme to na 230-250 °C , dokud nezčervená- cca 10 minut. Pak jen pocukrujeme.
3
Je to strašně jednoduché a s těmi ruměnkami velice chutné, dodají tomu báječnou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a…

Listový závin bez překládání

Listový závin bez překládání

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kuchařka on-line | 23. 12. 2006 11:54

    Ruměnky jsou rumové perníčky.

  • Anonym | 23. 12. 2006 10:52

    co je to rumenky??

  • Anonym | 26. 11. 2006 19:04

    Jsem ráda že Vám to přišlo vhod byla to taky náhoda jelikož jsem první tip slyšela na tvarohové knedlíky s boruvkama a tak mě napadlo když mi to trochu zbylo přistrouhat a dát do jablíček :)

  • Katka Altmanová | 14. 11. 2006 20:06

    Dávám 1 za tip s ruměnkami. Štrůdl z listového těsta dělám často, ale neznala jsem možnost přidání ruměnek.Dala jsem jich tam málo, příště jich dám víc.

  • Maruš | 10. 11. 2006 10:35

    Dobrý nápad,já ruměnky někdy používám do makové nádivky.

  • Alena Tarabová | 10. 11. 2006 10:11

    Zkusím měšce, moc mě to láká.Díky za nápad, jen nechápu, proč to ještě nenapadlo mě, když jsem taková hračička na pečení.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dětské piškoty Jablka Listové těsto Ruměnky Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Moravské kuře

Moravské kuře

Jablková roláda

Jablková roláda

Kuřecí koktejl

Kuřecí koktejl

Placičky z hlávkového zelí s česnekovým dipem

Placičky z hlávkového zelí s…

Křenová sekaná

Křenová sekaná

Podkova - dort

Podkova - dort

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Extra čokoládové muffiny

Extra čokoládové muffiny

Pečený bůček

Pečený bůček

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

1239
Dýňová tortila
Dýňová tortila
583
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
512
Máslové řízky
Máslové řízky
17
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Palačinky (na palačinkovač)
Palačinky (na…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Nečekané vyústění Naked Attraction: Pikantní pozvání do fetiš komunity!

Nečekané vyústění Naked Attraction: Pikantní pozvání do fetiš komunity!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

  • Recepty.cz
  • Listový štrůdl s jablky a ruměnkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact