• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Listový štrůdl s jablky a ruměnkami
Napište svůj komentář k receptu

Listový štrůdl s jablky a ruměnkami

autor: Jana2222
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Listový štrůdl s jablky a ruměnkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček listové těsto nejlépe Nowaco-3ks v balení
    • 750
      g jablka nastrouhaná - krájená čo sekaná
    • 1
      lžíce skořice
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      balíček ruměnky
    • 1
      balíček dětské piškoty

Postup přípravy receptu

1
Vyválíme si plát listového těsta, vždy si dáme zleva do prava širší stranu těsta a válíme odshora dolu na délku, šířku necháme, event. trochu rozšíříme. Poukládáme tak v rozmezí 2-3 cm nebo klidně vedle sebe piškoty, na ně dáme jablíčka, pocukrujeme a dáme vše, co chceme, a na to nasypeme strouhané perníky Opavia Ruměnky (stačí, když dáte nastrouhané jen ty ruměnky a trošku cukru dle kyselosti jablíček), zabalíme.
2
Vždy uděláme 3 záviny z toho. Když si chceme vyhrát a udělat dětem radost, tak si to nakrájíme na čtverce a děláme z toho měšce (nezaložit jako šáteček, ale dát do měšce - je důležité potřít vajíčkem těsto tam, kde se bude spojovat, jinak by se vám při pečení rozbalilo). Samozřejmě i závin na konci protřeme vajíčkem, aby se "neodlepil", pokapeme vodou a do trouby dáme plechový hrnek s vodou, a dáme to na 230-250 °C , dokud nezčervená- cca 10 minut. Pak jen pocukrujeme.
3
Je to strašně jednoduché a s těmi ruměnkami velice chutné, dodají tomu báječnou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a…

Listový závin bez překládání

Listový závin bez překládání

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kuchařka on-line | 23. 12. 2006 11:54

    Ruměnky jsou rumové perníčky.

  • Anonym | 23. 12. 2006 10:52

    co je to rumenky??

  • Anonym | 26. 11. 2006 19:04

    Jsem ráda že Vám to přišlo vhod byla to taky náhoda jelikož jsem první tip slyšela na tvarohové knedlíky s boruvkama a tak mě napadlo když mi to trochu zbylo přistrouhat a dát do jablíček :)

  • Katka Altmanová | 14. 11. 2006 20:06

    Dávám 1 za tip s ruměnkami. Štrůdl z listového těsta dělám často, ale neznala jsem možnost přidání ruměnek.Dala jsem jich tam málo, příště jich dám víc.

  • Maruš | 10. 11. 2006 10:35

    Dobrý nápad,já ruměnky někdy používám do makové nádivky.

  • Alena Tarabová | 10. 11. 2006 10:11

    Zkusím měšce, moc mě to láká.Díky za nápad, jen nechápu, proč to ještě nenapadlo mě, když jsem taková hračička na pečení.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dětské piškoty Jablka Listové těsto Ruměnky Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový kuba

Bramborový kuba

Krůtí stehno trochu na divoko

Krůtí stehno trochu na divoko

Brambory - cukroví

Brambory - cukroví

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Mrkvové řezy s ananasem

Mrkvové řezy s ananasem

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Pochoutkový dip k zelenině

Pochoutkový dip k zelenině

Mleté hovězí po anglicku

Mleté hovězí po anglicku

Bylinková krkovička na černém pivu

Bylinková krkovička na černém pivu

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

27
Řecké koláčky
Řecké koláčky
27
Dort Míša
Dort Míša
24
Pečená mrkev s balzamikem a mandlemi
Pečená mrkev s…
23
Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím
Klouzáky s masem …
23
Plněný mořský vlk
Plněný mořský vlk

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

  • Recepty.cz
  • Listový štrůdl s jablky a ruměnkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact